LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-28-2004, 09:09 PM   #1
Commando464
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Edmonton, Canada
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 82

Rep: Reputation: 17
Kopete Upgrade wont launch


I am running SuSE9.1

I had Kopete working till earlier today, then i started having problems connecting to the Yahoo account. So checked for upgrades with Yast and it showed a newer version. I upgraded my existing version, now it wont launch.

Just the hourglass icon shows then disappears.

I have tried to launch from Konsole and this is the error i am getting.

S01060050bac00e61:~> kopete
kopete: error while loading shared libraries: kopete: undefined symbol: _ZN11KMainWindow7setIconERK7QPixmap
kopete: ERROR: Communication problem with kopete, it probably crashed.


I have searched on the various forums but could not find any answers.

I have tried installing Gaim with no luck, too many dependencies. I dont like to force install until i can get more familiar with Linux.

Thanks
 
Old 11-29-2004, 07:50 PM   #2
Commando464
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Edmonton, Canada
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 82

Original Poster
Rep: Reputation: 17
15 views and no replies.

Is there someone else who might be having the same problem.

I have also asked this on the KDE forum.
 
Old 11-30-2004, 06:24 PM   #3
Commando464
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Edmonton, Canada
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 82

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Well KDE-forum.org helped out.

I have solved the problem.

Kopete works now.
 
Old 12-22-2004, 03:27 AM   #4
flim
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
kde forum down

Hi,
could you please post your solution for the problem? I've encountered the same, but as kde-forum.org is for sale (why?) I can't look up your post there...
Thanks,
flim
 
Old 12-22-2004, 04:04 AM   #5
Commando464
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Edmonton, Canada
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 82

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Have to reinstall KDElibs3 package, that solves the problem.

Hope it works for you also. I have actually gone to Gnome now and Gaim is working really great.
 
Old 12-22-2004, 04:25 AM   #6
flim
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Works

It works, thanks a lot :-)
flim
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Realplayer wont launch on FC4 - cannot find libstdc++.so.5 pacificred Linux - Software 1 07-27-2005 04:12 PM
can't launch KMail after upgrade cast55 Linux - Software 2 07-10-2005 05:01 PM
can't launch KMail after upgrade cast55 Debian 2 07-09-2005 08:17 AM
Suse 9.1 Pro Yast2 modules wont launch raktos Linux - Distributions 1 06-10-2004 01:26 AM
Kvirc wont launch gazza Linux - Newbie 0 09-09-2003 12:19 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration