LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-25-2004, 01:57 AM   #1
rksprst
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: OS X 10.4
Posts: 172
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
KDE doesnt login


Im using Suse linux 9.1 personal (iso download)

Whenver I login kde loads fine for the first couple times.
However, after a while kde fails to load.

And i need to create another user account, which again works fine for a couple days and then when i try to login, kde fails to load again.

What happens is on the login screen when i click login it blinks and goes back to the login screen.

In some of these user accounts I've changed almost all of the kde settings (styles, fonts, taskbar, etc..) and on other I've not touched anything and left it all default, all having the same result (kde failing to load after a while)

Does anyone know why this could be happening and how I could fix it?

Also, in one of these accounts (where kde doesnt load) I added a .xconfig(or something similarly named..im guesing at the name i dont rmmr) and wrote .fluxbox or .wmaker and both the fluxbox and wmaker loaded and worked

Plz someone help!!

I don't know what to do besides reinstalling linux

Im kinda a so go easy

THanks!
alex
 
Old 12-25-2004, 03:25 AM   #2
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,760
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 78
I had a similar problem to this with archlinux a while back. I would try to log in, it would flash, go black, then drop me back at the login again. If I logged in as root, then back out, then back in as a user again it would work. The problem ended up being a kde temp file that was not being cleaned up. Unfortunately I don't remember which file...

Check /var/log for something like "kdm.log" and see if there is a helpful error message. If you have the same problem as I did...the suspect file will be in the error messages...
 
Old 12-26-2004, 02:23 PM   #3
rksprst
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: OS X 10.4
Posts: 172

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
nope i tried that and it didn't work..

im tired of the problem, so yesterday i just installed mandrake 10.1 and besides the fact that my atheros wireless mini-pci card isn't supported all is fine
 
Old 12-26-2004, 02:36 PM   #4
jayfoo
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: MD
Distribution: Suse 9.2 Professional
Posts: 43

Rep: Reputation: 15
login in to failsafe mode and delete .xinitrc file out of you home directory.
This file should no be made until you actually log in. Just delete it log back out and change desktop to kde or gonome etc...whatever u use and log in
 
Old 12-27-2004, 02:56 AM   #5
rksprst
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: OS X 10.4
Posts: 172

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
i don't have a .xinitrc file
i had that in the home directory of one username which i deleted
and the problem is solved cause i installed mandrake

but if anyone knows how i can install madwifi on manrake 10.1 PLZ help

my post for help on mandrake is here
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=270688
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hoary doesnt allow me to login pranith Ubuntu 2 03-21-2005 01:38 PM
After upgrade KDE doesnt start. gruessle Debian 7 04-10-2004 01:26 PM
Telnet doesnt allow login ??? someonenearHim Linux - Networking 2 02-10-2004 01:46 PM
can only login as root? user login doesnt work..? anyone? hacking_4_b33r Linux - General 1 02-05-2004 11:40 PM
KDE doesnt run mikster Linux - Newbie 1 08-15-2003 11:11 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration