LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-31-2005, 10:10 AM   #1
weston_skye
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Display problems with Dell 2005FPW screen and ATI x850 xt pt


I'm new with linux and I'm kind of learning the hard way here...

I have a dell 2005FPW ultrasharp flat panel monitor (very nice) and an ATI x850 xt pt (also very nice) but SUSE 9.3 does not have built in support for them. Thus nothing displays correctly (strange colors, hard to read anything)... I beleive it is at 800x600 or 640x480 with 16 bit color as safe setting

So the first thing I did was went to ati's site and downloaded their driver - "ATI Proprietary Linux x86 Drivers for XFree86 / X.Org Version 8.14.13" (by the way I don't know if i was supposed to download the X-windows stuff.. but actually i think i have x.org 6.8 so maybe i do?)

this is the driver site for my card:
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27

I had a hard enough time trying to figure out how to install from the root user lol, but don't worry I got through the driver install mostly OK



I also went to set up my monitor, and didn't see Dell's 2005 FPW in the list, so I clicked manufaturer's disk and used my CD... after that my monitor showed in the list so i selected that and thought it was ok, but I'm still having problems (in fact they got worse)


Anybody have suggestions?? I'd love to give linux a try but I have to get past this issue first
 
Old 07-31-2005, 08:12 PM   #2
pfx
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
I have a similar setup: ATI X800 XT and Dell 2005FPW. Suse 9.3 recognized both with the native drivers (didn't have 3D though). I loaded the ATI Fglrx driver and kernel module from SuSE's website and was able to get 3D to work but I have to run Sax2 from init3 on each boot.
 
Old 08-02-2005, 09:39 AM   #3
weston_skye
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well my monitor displays things (although I still think it has issues, but they might be fixed when the card is properly installed)

the suse built in drivers only went up to the x800 (your graphics card)... the x850 xt pt wasn't on there and im pretty sure it won't use the x800 driver

Like i said, ati has the driver on their site... I thought I ran through it OK but it's still not working (again im new at linux)


thanks for the reply tho, keep em comin if you have suggestions
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X locking up in standby on start (ATI X850 XT) hashbrown Linux - Hardware 3 12-13-2005 02:25 AM
Incorrect VideoRAM detected (ATI X850 XT) hashbrown Linux - Hardware 0 12-01-2005 05:12 PM
Radeon x300 and dell 2005fpw solstice123 Ubuntu 2 09-29-2005 10:30 PM
xfx geforce 5500 card and dell 2005fpw monitor Sern Linux - Hardware 1 05-24-2005 10:19 AM
Dell 2005FPW on WBEL toejam Linux - Hardware 0 05-08-2005 01:37 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration