LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-07-2007, 10:36 PM   #1
gurmeet.bedi
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Catalogs DO NOT Initialize in SuSE 10.2 Installation


Hi, Friends, Now i am facing problem in installing new SuSE 10.2.

The problem is :

System boots successfully from DVD ( that i Downloaded from one of the mirros on www.opensuse.org )and kernel loads successfully too.

And In first wizard i choose Language (English(US)) JUST AFTER THAT WIZARD Installation starts Analysing System(Detecting : Hard Disk Controller, Floppy, etc.etc.) just after that as Installation start Initializing CATALOGS one pop-up windows opens with the following message...

" Failed to Initialize Catalogs. Try Again."

I click on OK button to give one more try but NO results. the same message appears on the screen again and again until i press CANCEL Button in the place of OK. As a result Installation abort itself and system Reboots.

So please guys come forward and help me to resolve my issue since i spent hours and hours to download SuSE 10.2 ISO( Due to Poor Download Speed in my region).

Please let me know what should i do now ? Is my ISO Corrupt or something.....

Regards......
 
Old 01-07-2007, 10:48 PM   #2
jacobselvin
Member
 
Registered: May 2005
Location: Australia
Distribution: SUSE 10.1
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
In your installation menu there should be an option to verify the media. Run that check and make sure your installation DVD is in good condition.
 
Old 01-07-2007, 11:34 PM   #3
gurmeet.bedi
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by jacobselvin
In your installation menu there should be an option to verify the media. Run that check and make sure your installation DVD is in good condition.

Yes, I have done this already. My Disc fails the test. Media Check Utility produce the result sometime as : The Disc is broken or something like this and ......... Sometime : Disc Check process stops in between somewhere.

I like to mention here that I downloaded the ISO (x86_64) from Switzerland's mirror( One of the nearer to India) and burnt it successfully on blank DVD through ROXIO EASY MEDIA CREATOR v8.0.

regards.
 
Old 01-08-2007, 12:00 AM   #4
cueman
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: Scottsdale, Arizona
Distribution: openSUSE 10.2
Posts: 197

Rep: Reputation: 30
You need to toss that disc and burn it again. Sometimes they just don't take right. I prefer Nero over Roxio, but that's just a personal preference. Roxio should do the job just fine.
 
Old 01-08-2007, 12:38 AM   #5
jacobselvin
Member
 
Registered: May 2005
Location: Australia
Distribution: SUSE 10.1
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
Also, one more suggestion is to check the MD5SUM as soon as you have downloaded the ISO file. While burning use the lowest possible write speed. Usually for my installation I use 4x.
 
Old 01-08-2007, 03:47 AM   #6
bhert
Member
 
Registered: May 2006
Distribution: OpenSUSE 10.3 Kubuntu Hardy Heron
Posts: 268

Rep: Reputation: 30
gurmeet, I had the same problem when I downloaded the suse 10.2 iso for the dvd, I threw away the dvd and downloaded it to 5 cds instead and the install went fine. Try that and see if it works for you.
Good Luck

-bhert
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
windows xp installation cd doesn't boot after suse installation thearchitect SUSE / openSUSE 8 09-09-2007 03:21 PM
Upgrade to SuSE 10.1; could not find SuSe linux installation source tethysgods SUSE / openSUSE 1 11-28-2006 10:39 AM
Software updater Services/Catalogs inactive on login SUSE 10.1 EFiNi7 SUSE / openSUSE 5 08-02-2006 12:56 AM
cannot initialize samba sid SuSE Enterprise 9 marcbachman Linux - Enterprise 0 02-06-2006 10:10 AM
Suse 9.2 Scanner won't initialize jtheb Linux - Hardware 0 01-14-2005 02:57 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration