LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-03-2004, 02:37 PM   #1
w00t_oh_noes
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
9.2 pro high horizontal refresh rate gives black screen


After the first stage install, I boot to 9.2 and everything works perfectly until it comes to starting up what I presume to be the second stage install or sax2.

I get a black screen and my monitor warns me the horizontal refresh rate is too high (74.25 or so). My monitor (Gateway EV700 - fully supported) has a range of 30-70Hz only.

I read that vga mode goes to 75Hz or so, so I changes my xorg.conf to this:


Section "Monitor"
HorizSync 30-70
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "EV700"
VendorName "Gateway"
VertRefresh 50-160
UseModes "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "640x480" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 # 6. Try
Modeline "640x480" 31.5 640 680 720 864 480 488 491 521 # 5. Try
Modeline "640x480" 28 640 664 760 800 480 491 493 525 # 4. Try
Modeline "640x480" 28.32 640 664 760 800 480 491 493 525 # 3. Try
Modeline "640x480" 25.18 640 664 760 800 480 491 493 525 # 2. Try
Modeline "640x480" 25.175 640 664 760 800 480 491 493 525 # 1. Try
EndSection

# Screen Section for module X support
# -------------------------------------
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

# Screen Section for fbdev support
# ----------------------------------
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "default"
EndSubSection
Device "Device[fbdev]"
Identifier "Screen[fbdev]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

# Screen Section for vga support
# ----------------------------------
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "640x480"
EndSubSection
Device "Device[vga]"
Identifier "Screen[vga]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

# Screen Section for vesa support
# ----------------------------------
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "default"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "default"
EndSubSection
Device "Device[vesa]"
Identifier "Screen[vesa]"
EndSection

Section "Device"
Driver "nv"
Identifier "Device[0]"
BusID "1:0:0"
# device_options
Option "sw_cursor" "on"
EndSection

Section "Device"
Driver "fbdev"
Identifier "Device[fbdev]"
BusID "1:0:0"
# fbdev_options
Option "ShadowFB" "off"
EndSection

Section "Device"
Driver "vga"
Identifier "Device[vga]"
BusID "1:0:0"
# vga_options
Option "KGAUniversal"
Option "VGAClocks"
EndSection

Section "Device"
Driver "vesa"
Identifier "Device[vesa]"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
Option "Xinerama" "off"
Screen "Screen[vesa]"
EndSection

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Only the first part applies (I think) but I've given the rest for completeness, just in case.
(I've changed the Modelname and Vendorname along with the rates myself and put them to the correct ranges/values but the defaults didn't even get me the fancy kernel load screen)

Is there a different config file that needs changing?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vertical refresh rate, horizontal sync rate. NomDeGuerre Linux - Newbie 7 10-07-2005 03:36 AM
refresh rate horizontal/vertical sync TV cjae Linux - Hardware 1 04-15-2005 11:41 PM
vertical and horizontal refresh rate of presario 2568 AI melinda_sayang Linux - Laptop and Netbook 0 10-13-2004 09:40 AM
How do I find the horizontal and vertical refresh rate specs for laptop monitor? jonnyU Linux - Newbie 5 01-24-2004 07:22 PM
Horizontal and vertical refresh rate johannes Linux - Laptop and Netbook 3 10-31-2003 06:44 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 01:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration