LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris, OpenSolaris, OpenIndiana, and illumos.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here. Any Solaris fork or distribution is welcome.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-21-2005, 04:07 AM   #1
infantpapa
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Unhappy Problem starting GUI with Solaris 10!


I have installed Solaris 10 as dual booting with windows XP. Installation is fine but its failing to start the XServer.

Mine is Celeron Processor( 1Ghz) , Mercury 810e mother board, 256 Ram

Iam not able to get the GUI in Solaris.
One more Problem is I couldn't boot windows Xp also..

Please anyone help me in this..
 
Old 12-21-2005, 04:43 AM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris 11.3, Oracle Linux, Mint
Posts: 9,721

Rep: Reputation: 433Reputation: 433Reputation: 433Reputation: 433Reputation: 433
I hope you preserved the XP partition(s) at installation.

Which X server are you using ?

Any error messages ?
 
Old 12-21-2005, 04:58 AM   #3
infantpapa
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I dont remember the error message... but it is trying to start the XServer and I observered few screen flickers and then failing to start. Srarting with console only..

I have installed it in extended dos partition with 20 GB where winxp resides on Primary partition.. I could not start win xp also.
 
Old 12-21-2005, 05:21 AM   #4
infantpapa
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
"X-server cannot be started at display-0" this is the error message Iam oberving..
 
Old 12-22-2005, 05:42 AM   #5
infantpapa
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Got it !!

Finally I got it.... Thanks for ur help..

I just Used sys-unconfig command in terminal and then restarted
It rebuilds ur system configuration from the scratch..

set ur monitor resolution propertly..
thats it..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how can use Solaris GUI login...... jsnch Solaris / OpenSolaris 9 06-14-2005 09:56 AM
Problem starting Mplayer GUI "gmplayer" PunkPT Linux - Software 6 12-27-2004 09:34 PM
problem when starting printer / printconf-gui carda Linux - General 0 11-04-2004 05:35 PM
Solaris GUI Builders liguorir Solaris / OpenSolaris 4 03-26-2004 04:25 PM
Solaris GUI jdevanand General 1 08-21-2002 01:31 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris

All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration