LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Solaris / OpenSolaris (https://www.linuxquestions.org/questions/solaris-opensolaris-20/)
-   -   network interface and usb devices not working.. (https://www.linuxquestions.org/questions/solaris-opensolaris-20/network-interface-and-usb-devices-not-working-304746/)

szehanz 03-22-2005 12:11 PM

network interface and usb devices not working..
 
hi everyone,

I just installed Solaris 10 3/05 S10_74L2a x86
on my home pc.

My motherboard comes with an in-built ethernet port for networking.

But after installing the OS, I can't access to the Internet (I logged in as root).

Then I do an ifconfig -a command, I see only the loop interface, my ethernet port interface connected to my modem is missing.

I also try to plug in an USB flash drive into my USB port but I cannot see what is inside my USB flash drive.

I have done a devfsadm -v command for that added USB flash drive.

anyone knows what go wrong?

any help given will be greatly appreciated.

thank you.

good day
szehanz

keefaz 03-22-2005 12:33 PM

What is your mother board model and manufacturer ?
Did you try to look at your mother board manufacturer site to see if there is solaris driver for your net card ?

eutu 03-22-2005 02:52 PM

ok i have the same problem and i found this site.
http://sol-enet.sourceforge.net/
i havent tried them yet good luck

szehanz 03-22-2005 07:17 PM

My motherboard brand is Gigabyte.
And the model is GA-8IG1000MK.

Below is the link to the driver:
http://tw.giga-byte.com/Motherboard/...-8IG1000MK.htm

but I did not see any Solaris driver for my ethernet port.

Does that mean I cannot have Internet connection for The Solaris that I am using
if I use this motherboard?

Is that alternatives to this problem?

Hope someone can help me.

Thank you in advance.

eutu 03-22-2005 08:56 PM

i also found this http://docs.sun.com/app/docs/doc/816...bbc4g4n?a=view


All times are GMT -5. The time now is 05:12 AM.