LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-24-2006, 10:09 AM   #1
yluylu2k
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Location: China
Distribution: email
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Installation Review: So called "NFS Install"


My goal: Install Slack on a Celeron 700 as a NAT router and DHCP server.

What I have:

a) LAN and Internet;
b) Windows 2K (Celeron 700) with 20G HD and CD(bootable);
c) Slackware 10.2 iso files on a Windows XP workstation with CD drive but without floppy drive nor CD burner.

The W2k machine's HDD has one primary fat32 patition and one extend patition containing a logical fat32 patition.

The most preferable solution is to install Slack via NFS after finishing the following steps:

1)Run NfsAxe 3.2 on XP box so it works as a NFS server for any user and no password.
2)On XP mount the 1st ISO with Daemon Tools 4.0 and share the corresponding virtual DVD via NFS.
3)Use flash disk to copy Loadlin and these files from Slack install CD#1 to the 2nd logical drive of the W2k machine:
/kernels/bare.i/bzimage
/isolinux/initrd.img
/isolinux/network.dsk
4)Boot the W2k machine with a bootable DOS CD and lunch linux with this command:
Code:
  loadlin bzimage rw root=/dev/ram initrd=initrd.img load_ramdisk=1
5)After Linux comes up, setup the network with these commands:
Code:
  mkdir /dos
  mount -t vfat /dev/hda5 /dos
  network /dos/loadlin/network.dsk
I finished these steps and ran the `setup` command and selected the menu mode installation.
The setup progress seemed good except that it skipped the selection menu for the A series, the base Slackware system.
After copying a lot of files it reached the step for setting the root password. I typed in my password and hit the ENTER key, and it complained that the file passwd could not be found. I checked the file system myself and found that those files which should be in /usr/bin or /sbin really did not exist. I then realized that it really skipped the whole A series.
I needed this router in a hurry so I re-traced the 5 steps above and manually mounted the NFS directory and copyed the whole iso file to /dos, then started the ISO installation suggested by Slackware.org Installation FAQ. And my router is running now.

I guess that the problem lies in the NFS system, because all upper-cased file names on that virtual DVD appear as lower-cased in the NFS client.

Any suggestions for this case? Thanks.

Last edited by yluylu2k; 07-24-2006 at 10:15 AM.
 
Old 07-24-2006, 01:37 PM   #2
cwwilson721
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: In my house.
Distribution: Ubuntu 10.10 64bit, Slackware 13.1 64-bit
Posts: 2,649
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 66
Quote:
Originally Posted by yluylu2k
I needed this router in a hurry so I re-traced the 5 steps above and manually mounted the NFS directory and copyed the whole iso file to /dos, then started the ISO installation suggested by Slackware.org Installation FAQ. And my router is running now.

I guess that the problem lies in the NFS system, because all upper-cased file names on that virtual DVD appear as lower-cased in the NFS client.

Any suggestions for this case? Thanks.
Due to that line there, you had not actually had the /a directory on your image in Windows.

Sounds like a copy issue more than anything, or Windows asserting itself...lol

And yes, lowercase is the norm in Slackware/Linux. There is a difference between "A" and "a" in Linux.

I use nfs to install all my boxes, but I use Slackware as my nfs server. I've never had an issue.
 
Old 07-26-2006, 01:40 AM   #3
yluylu2k
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Location: China
Distribution: email
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Talking Cleared!

In nfsAxe explicitly share out the exact directory f:\slackware in additional to the drive f:\ solved the problem.(In nfsAxe settings the "Name Conversion" should be set to None)
And I installed my 2nd router with "true NFS Install".

Last edited by yluylu2k; 07-26-2006 at 01:42 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't install "glibmm" library. "configure" script can't find "sigc++-2.0&q kornerr Linux - General 4 05-10-2005 02:32 PM
How to stop the redhat sending me e-mail called "LogWatch" automatically? chuanweizuo Red Hat 2 03-08-2005 09:19 AM
oops - made a file called "--dereference" - how do I delete it? BrianK Linux - General 2 06-21-2004 08:37 PM
/lib/modules/2.4.20-6/ contains an entry called "build" which is highlighted in red - Simon Bridge Linux - Software 1 01-24-2004 09:46 PM
(1) Realtek card is called "tulip", (2) dynamic IP makes eth0 down Erhan Linux - Networking 3 12-31-2003 02:54 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation

All times are GMT -5. The time now is 01:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration