LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2017, 04:22 AM   #16
odjb
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: France
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 67

Original Poster
Rep: Reputation: 0

Thanks for this tip, I'll try ASAP.
 
Old 11-27-2017, 07:51 AM   #17
odjb
Member
 
Registered: Jan 2006
Location: France
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 67

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I followed your instructions but now, by default when I restart eth0, I'm in 10mb half duplex. I can set it manually to 100mb full. I still can't set it to 1gb.
 
Old 11-27-2017, 11:26 AM   #18
abga
Senior Member
 
Registered: Jul 2017
Location: EU
Distribution: Slackware
Posts: 1,633

Rep: Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924Reputation: 924
Well, at least you tried an alternative. You might want to revert the changes and use the kernel provided r8169 instead.
There are other non OS/driver related things you might want to try:
- enter the BIOS settings and disable Wak-on-LAN & Network booting if they're active, maybe you have also some Ethernet related settings
- check if you have a BIOS (firmware) update and go for it
- disable auto-negotiation and enforce Gigabit (if possible) on the device you connect your host to (the other end of your Ethernet cable)
- wait for new kernel (r8169 driver)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mouse doesn't work, new slackware 10.2 installation fredx Linux - Hardware 5 12-08-2005 02:02 PM
wlan0 doesn't work without eth0? linuxhippy Fedora 8 07-26-2005 07:43 PM
eth0 doesn't work now? linuxhippy Linux - Hardware 10 09-29-2004 07:14 PM
My eth0 doesn't work CONWON Linux - Hardware 2 10-25-2003 12:54 AM
eth0 doesn't work when eth1 is up Amir Linux - Networking 4 09-08-2003 08:57 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation

All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration