LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-19-2019, 02:14 PM   #1
pedro.herrero
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2019
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Booting in blind mode in laptop with elilo and uefi. Its a three boot computer


I have a laptop with linux in origin.

After dual booting, averything worked and now I had two working OSes.

Tried to install Slackware and succeeded, but it gives the following error:

"no suitable video mode found
Booting in blind mode"

Any hints? Anybody has had the same problem?
 
Old 01-19-2019, 03:01 PM   #2
colorpurple21859
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: florida panhandle
Distribution: slackware64-current, puppy, ubuntu
Posts: 2,698

Rep: Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402
What bootloader are you using for Slackware? The short answer is add nomodeset as a kernel option to the linux boot menu line.
 
1 members found this post helpful.
Old 01-19-2019, 04:36 PM   #3
pedro.herrero
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2019
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Question It seems [SOLVED]

Hi colourpurple21859,

I have grub2 as boot loader.

It seems that editing /etc/default/grub and enabling graphical terminal, which was disabled by default in debian, my main OS,

and/or

setting GRUB_GFXMODE to a lesser resolution in slackware's /etc/default/grub

did the trick
 
Old 01-19-2019, 04:50 PM   #4
colorpurple21859
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: florida panhandle
Distribution: slackware64-current, puppy, ubuntu
Posts: 2,698

Rep: Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402Reputation: 402
That is good that you figured it out
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Trying to boot Ubuntu in UEFI mode, UEFI doesn't recognize boot devices Sarcutus Ubuntu 11 01-11-2019 08:14 PM
invalid video mode specification 1280x768 booting in blind mode. heromedel Linux - Newbie 8 05-16-2018 08:39 AM
[SOLVED] Cant boot in EFI mode: elilo doesnt load from the UEFI menu in a Asus motherboard. Linux-at-last Slackware 5 04-03-2014 05:23 PM
LXer: Proprietary browsers built on proprietary browsers: the blind leading the blind LXer Syndicated Linux News 0 09-15-2009 01:20 AM
Blind leading the Blind allforcarrie LinuxQuestions.org Member Intro 2 09-15-2004 02:50 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation

All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration