LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - ARM
User Name
Password
Slackware - ARM This forum is for the discussion of Slackware ARM.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-12-2021, 08:27 PM   #1
glorsplitz
Member
 
Registered: Dec 2002
Distribution: slackware!
Posts: 858

Rep: Reputation: 194Reputation: 194
no sound card after post Wed Dec 09 08:08:08 UTC 2020 updates


This is on my banana pi pro. Since I installed the system, I've never had any issues with any updates.

I had sound prior to applying last updates, as there were so many updates, not sure what to check. There's no /proc/asound.

I'm following up on one of my rpi3 to see what happens there.

attached alsamixer-sun4i-codec.jpg was from 11/19/20.

thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	alsamixer-sun4i-codec.jpg
Views:	11
Size:	12.5 KB
ID:	35244  
 
Old 01-13-2021, 03:38 AM   #2
drmozes
Slackware Contributor
 
Registered: Apr 2008
Location: Surrey, England
Distribution: Slackware
Posts: 974

Rep: Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785
Quote:
Originally Posted by glorsplitz View Post
This is on my banana pi pro. Since I installed the system, I've never had any issues with any updates.

I had sound prior to applying last updates, as there were so many updates, not sure what to check. There's no /proc/asound.

I'm following up on one of my rpi3 to see what happens there.

attached alsamixer-sun4i-codec.jpg was from 11/19/20.

thanks
It's missing from the driver list in menuconfig entirely despite having the dependencies set correctly, so it hasn't been built.
I'll have a look at it for the next kernel update.
 
Old 01-13-2021, 07:23 PM   #3
glorsplitz
Member
 
Registered: Dec 2002
Distribution: slackware!
Posts: 858

Original Poster
Rep: Reputation: 194Reputation: 194
Stuart, Thank you!, you've been so spot on with everything, I'll let this one slide .
 
Old 01-14-2021, 07:05 AM   #4
drmozes
Slackware Contributor
 
Registered: Apr 2008
Location: Surrey, England
Distribution: Slackware
Posts: 974

Rep: Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785
Quote:
Originally Posted by glorsplitz View Post
Stuart, Thank you!, you've been so spot on with everything, I'll let this one slide .
That's weird - the module is surfaced within the drivers list in Linux 5.10.7 but wasn't there in 5.10.5. I'll push that out in the next update.
Ironically, Phil and I recorded an episode where I tested reinstallation using the new Kernel on the Banana Pi and it worked fine. I didn't test sound though!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The day Slackware meets PAM: Wed Feb 12 05:05:50 UTC 2020 denydias Slackware 77 02-15-2020 07:13 PM
[SOLVED] Wed Jun 13 05:43:00 UTC 2018 and Newer Current bare metal install? AlleyTrotter Slackware 28 06-24-2018 03:36 PM
slackware-current breakage of MTP after [Wed May 23 04:42:29 UTC 2018] update lord_ Slackware 6 06-13-2018 06:34 AM
Sat Dec 24 02:36:05 UTC 2016 updates burdi01 Slackware 11 12-26-2016 10:53 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - ARM

All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration