LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-19-2019, 07:02 AM   #76
garpu
Member
 
Registered: Oct 2009
Distribution: Slackware
Posts: 337

Rep: Reputation: 122Reputation: 122

Are you on slackware-current? There's a bug with any chromium app and WINE compiled on gcc 9.1.0.

Otherwise, do you have these fonts installed? https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=32342
 
Old 06-20-2019, 10:07 AM   #77
fsauer
Member
 
Registered: Jul 2012
Posts: 86

Rep: Reputation: Disabled
@garpu: Thanks for asking! Yes, all of this is fine. Checked over and over. But, it doesn't recognize the DigiCert Root Certificate. I really don't know about wine, and where this comes in...
 
Old 06-20-2019, 11:23 AM   #78
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: Slackware
Posts: 8,967

Rep: Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853
@garpu: does this look like the issue you're having with Chromium apps?

https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=32342

Have you installed this?

http://slackbuilds.org/repository/14...search=webcore

Last edited by dugan; 06-20-2019 at 11:40 AM.
 
Old 06-20-2019, 11:51 AM   #79
garpu
Member
 
Registered: Oct 2009
Distribution: Slackware
Posts: 337

Rep: Reputation: 122Reputation: 122
Quote:
@garpu: does this look like the issue you're having with Chromium apps?
Hi! Nope, I'm 99% sure it's this bug: https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=47167

I used a version of Wine 4.9-staging that I compiled on 14.2, and it worked fine on current. When I recompiled it using gcc 9.1.0, the trading post quit working. We'll see what happens once the new patch gets pushed.
 
Old 06-21-2019, 03:09 AM   #80
fsauer
Member
 
Registered: Jul 2012
Posts: 86

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by garpu View Post
Hi! Nope, I'm 99% sure it's this bug: https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=47167

I used a version of Wine 4.9-staging that I compiled on 14.2, and it worked fine on current. When I recompiled it using gcc 9.1.0, the trading post quit working. We'll see what happens once the new patch gets pushed.
Thanks a lot! This sounds convincing. I'll check over the weekend (hopefully...)

Have a nice day
Franz
 
Old 06-22-2019, 09:55 AM   #81
garpu
Member
 
Registered: Oct 2009
Distribution: Slackware
Posts: 337

Rep: Reputation: 122Reputation: 122
Woohoo! Built wine-staging 4.11 from Dugan's script, and CEF-things work again. So it was the gcc 9.1.0 bug.
 
2 members found this post helpful.
Old 06-22-2019, 08:12 PM   #82
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,697

Rep: Reputation: Disabled
I don't mean to steal anyone's thunder, but I made yet another wine slackbuild inspired by gentoo's wine slots.

https://notabug.org/orbea/SlackBuild...er/system/wine

This one differs from existing builds in that allows building and installing multiple different wine versions at once. All of the wine installs will be installed to their own version specific directories in /opt/. The accompanying 'wine_select.sh' then allows the user to set or change the default wine version by creating symlinks to all of the files from the specified wine install. Please see the README for further details and instructions.
 
4 members found this post helpful.
Old 06-22-2019, 08:38 PM   #83
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: Slackware
Posts: 8,967

Rep: Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853
Cool. It's like the update-alternatives script on other distros.
 
Old 06-25-2019, 09:46 AM   #84
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,697

Rep: Reputation: Disabled
I've been testing wine much more than usual lately and I've found a few issues which I thought I would mention.

It appears that gcc9 is still mis-compiling wine, the three games in the 'Trails in the Sky' series require installing quartz and amstream from winetricks as well as installing LAVFilters or the videos will not play. This is described on the winehq page and there is an wine issue. The problem is after gcc9 some of these videos no longer work, I reproduced this with both 4.11 and 4.0.1. I also have an old wine-staging-4.7 package which still works. This is unfortunate when considering late game content that requires these videos to work.

Another issue is that compiling mesa with clang breaks multiple games when using gallium nine where the games will crash. Most Slackware users are using the default mesa package compiled with gcc so they are unlikely to run into this...

https://github.com/iXit/Mesa-3D/issues/350

And using nir (Can be enabled via driconf) breaks a few other games, for example the game 'A Hat in Time' will hang compiling shaders on start until all of the ram is consumed and the system halts while the game 'Xanadu Next' will crash wine with a useless backtrace.

https://github.com/iXit/Mesa-3D/issues/349
 
Old 06-25-2019, 11:15 AM   #85
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: Slackware
Posts: 8,967

Rep: Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853
Hey, nice to see another Falcom fan...

I actually played through Ys The Oath in Felghana (which has videos in the same format as Trails in the Sky) just a month ago. Zero trouble with the videos, including the ending cinematic.

I did:

Code:
winetricks -q quartz amstream xvid
wineboot -u
The second step is not optional.

I also contributed the Lutris installer for it. Although, I just checked and I see that someone modified it to add vcrun2008 for some reason.

This is also how I set up WINE to play through Trails in the Sky FC, admittedly before the switch to gcc9. The opening and ending played fine.

Anyway, how far are you in the series so far?

Last edited by dugan; 06-25-2019 at 11:28 AM.
 
Old 06-25-2019, 11:25 AM   #86
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,697

Rep: Reputation: Disabled
Thanks for the suggestion, unfortunately it still doesn't solve it when wine is built with gcc9. Note that not all of the videos are affected, maybe Ys is avoiding the problematic code somehow?
 
Old 06-25-2019, 11:31 AM   #87
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: Slackware
Posts: 8,967

Rep: Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853
What's the first video that isn't playing? The Falcom logo, the opening cinematic, or a later one? And: SC, FC or Third?

Is the video playing black, or is it just being skipped?

Finally: you don't have "skip opening cinematic" checked in the configuration program, do you?
 
Old 06-25-2019, 11:32 AM   #88
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,697

Rep: Reputation: Disabled
Actually I checked closer and it appears this gcc9 issue only affects videos in Trails in the Sky the 3rd where all of the videos excluding the opening and ending are broken.

When trying to play videos from the movies tab it will just hang and softlock the game on a black screen. There are in game events that will trigger these too.

Last edited by orbea; 06-25-2019 at 11:34 AM.
 
Old 06-25-2019, 11:36 AM   #89
dugan
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: Slackware
Posts: 8,967

Rep: Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853Reputation: 3853
Uh... I can't investigate that. My latest save is close to the beginning of SC.

Right before the introduction of Renne, I think.

Last edited by dugan; 06-25-2019 at 11:37 AM.
 
Old 06-25-2019, 11:42 AM   #90
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,697

Rep: Reputation: Disabled
No worries, thanks for the replies! I was towards the end of the 3rd when I noticed so I just went back to a working wine build and finished it, but it'd be nice to see this fixed regardless...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: OBS Studio 20.0 Has Been Released Released | It Brings a Modular User Interface & Stinger Transitions LXer Syndicated Linux News 0 08-11-2017 09:00 AM
LXer: Wine 1.3.31 Has Been Released | Changelog | Download LXer Syndicated Linux News 0 10-22-2011 02:20 AM
My web server has been hacked. SU password has been disabled rcrosoer Linux - Security 11 06-27-2008 02:18 PM
LXer: Wine 0.9.24 Has Been Released LXer Syndicated Linux News 0 10-28-2006 08:54 PM
Wine 0.9 beta has been released! Orkie Linux - News 2 11-10-2005 11:48 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration