LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2004, 07:21 PM   #1
mct543
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy wierd internet problems


Hello everyone,
First off I'd just like to say how great forum is, I just started messing around with slackware(and linux in general, other than a little mandrake) a few days ago and so far, every question i've had has been solved just searching through here.
 
Old 04-30-2004, 07:31 PM   #2
mct543
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bla, sorry bout that, I accidently sent it before i got time to finish my post...

But on to my problem, the thing that is happenning is when i boot up my machine, the internet is working perfectly fine, then it will just suddenly stop working after around 5 to 10 minutes. Also, it will usually not work for around the same amount of time and then begin to work again, creating quite an annoying cycle. I believe i set up everything in netconfig right also, I am on our universities network in the doorms, so I dont beleive we have a hostname or domain(maybe we do? i have no clue), so i just typed whatever for hostname and "localdomain" for domain. The one thing that seemed a bit odd was that i never got prompted to probe for my network card, which i thought it would ask me to do, possibly it just did it automatically.

The network card i am using is the onboard Intel PRO/100 VE on an Asus P4t-533-C motherboard. If you need any more info to help me solve this problem, just ask me and i'll post it up on here.

thanks a lot,
michael
 
Old 04-30-2004, 07:33 PM   #3
mct543
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
oh ya, and i almost forgot, I selected the "use DHCP server to configure internet" option at the end of netconfig also.
 
Old 05-03-2004, 06:23 PM   #4
mct543
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Anyone got any suggestions? My internet works perfectly fine when i boot into XP. I really like slackware, it just sucks that my internet is being all screwy and not working
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wierd Samba log-in problems vdogvictor Linux - Software 1 12-06-2004 09:44 PM
wierd internet connection problem vvuiverine Linux - Networking 2 01-15-2004 10:05 PM
WIERD inet problems Nevion Linux - General 1 10-15-2003 02:55 PM
Very wierd permissions problems. Nerd2 Linux - Software 2 05-29-2003 04:49 AM
Wierd Internet problem Paul_assheton Linux - Networking 3 05-13-2002 05:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration