LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-22-2005, 01:54 PM   #1
ilnli
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Pakistan
Distribution: Slackware 10.0, SUSE 9.1, RH 7, 7.3, 8, 9, FC2
Posts: 413

Rep: Reputation: 32
Unhappy why video files are not playing


this is the output of my dmesg and lsmod command

Code:
root@DARKSTAR:/proc# dmesg
Linux version 2.4.26 (root@tree) (gcc version 3.3.4) #6 Mon Jun 14 19:07:27 PDT 2004
BIOS-provided physical RAM map:
 BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
 BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
 BIOS-e820: 0000000000100000 - 0000000007bfc000 (usable)
 BIOS-e820: 0000000007bfc000 - 0000000007bff000 (ACPI data)
 BIOS-e820: 0000000007bff000 - 0000000007c00000 (ACPI NVS)
 BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fee01000 (reserved)
 BIOS-e820: 00000000ffff0000 - 0000000100000000 (reserved)
123MB LOWMEM available.
On node 0 totalpages: 31740
zone(0): 4096 pages.
zone(1): 27644 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: BOOT_IMAGE=Slackware ro root=307
Initializing CPU#0
Detected 1800.167 MHz processor.
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... 3591.37 BogoMIPS
Memory: 122340k/126960k available (1844k kernel code, 4232k reserved, 618k data, 120k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
Inode cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Page-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 8K
CPU: L2 cache: 128K
CPU:     After generic, caps: 3febfbff 00000000 00000000 00000000
CPU:             Common caps: 3febfbff 00000000 00000000 00000000
CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 1.80GHz stepping 03
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
mtrr: detected mtrr type: Intel
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf1060, last bus=1
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
PCI: Using IRQ router default [1039/0962] at 00:02.0
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
VFS: Disk quotas vdquot_6.5.1
Journalled Block Device driver loaded
vesafb: framebuffer at 0xf0000000, mapped to 0xc880d000, size 1536k
vesafb: mode is 1024x768x8, linelength=1024, pages=4
vesafb: protected mode interface info at cb18:0004
vesafb: scrolling: redraw
Console: switching to colour frame buffer device 128x48
fb0: VESA VGA frame buffer device
pty: 512 Unix98 ptys configured
Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with HUB-6 MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ SERIAL_PCI enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
Real Time Clock Driver v1.10f
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 7777K size 1024 blocksize
loop: loaded (max 8 devices)
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00beta4-2.4
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
SIS5513: IDE controller at PCI slot 00:02.5
SIS5513: chipset revision 0
SIS5513: not 100% native mode: will probe irqs later
SIS5513: SiS 962/963 MuTIOL IDE UDMA133 controller
    ide0: BM-DMA at 0xa400-0xa407, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
    ide1: BM-DMA at 0xa408-0xa40f, BIOS settings: hdc:pio, hdd:DMA
hda: ST340015A, ATA DISK drive
blk: queue c03b3360, I/O limit 4095Mb (mask 0xffffffff)
hdd: ASUS CD-S520/A, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: attached ide-disk driver.
hda: host protected area => 1
hda: 78165360 sectors (40021 MB) w/2048KiB Cache, CHS=4865/255/63, UDMA(100)
hdd: attached ide-cdrom driver.
hdd: ATAPI 52X CD-ROM drive, 128kB Cache, UDMA(33)
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
Partition check:
 hda: hda1 hda2 hda3 < hda5 hda6 hda7 hda8 >
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2
md: linear personality registered as nr 1
md: raid0 personality registered as nr 2
md: raid1 personality registered as nr 3
md: raid5 personality registered as nr 4
raid5: measuring checksumming speed
   8regs     :  2056.000 MB/sec
   32regs    :  1296.000 MB/sec
   pIII_sse  :  2325.600 MB/sec
   pII_mmx   :  2074.000 MB/sec
   p5_mmx    :  2051.600 MB/sec
raid5: using function: pIII_sse (2325.600 MB/sec)
md: md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
md: Autodetecting RAID arrays.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
LVM version 1.0.8(17/11/2003)
Initializing Cryptographic API
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 16384)
Linux IP multicast router 0.06 plus PIM-SM
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
FAT: bogus logical sector size 0
UMSDOS: msdos_read_super failed, mount aborted.
FAT: bogus logical sector size 0
FAT: bogus logical sector size 0
reiserfs: found format "3.6" with standard journal
reiserfs: checking transaction log (device ide0(3,7)) ...
for (ide0(3,7))
ide0(3,7):Using r5 hash to sort names
VFS: Mounted root (reiserfs filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 120k freed
Adding Swap: 257000k swap-space (priority -1)
Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 90M
agpgart: Detected SiS 650 chipset
agpgart: AGP aperture is 4M @ 0xef000000
scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
reiserfs: found format "3.6" with standard journal
reiserfs: checking transaction log (device ide0(3,2)) ...
for (ide0(3,2))
ide0(3,2):Using r5 hash to sort names
NTFS driver v1.1.22 [Flags: R/O MODULE]
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
ttySHSF0 at I/O 0x8400 (irq = 10) is a Conexant HSF softmodem (PCI-14f1:2f00-14f1:2004)
0000006.098: <7>^^^^^ SPIKE_NOT_FOUND ^^^^^^ LoopBackSpikeThreshold=-17000
sis900.c: v1.08.06 9/24/2002
eth0: Realtek RTL8201 PHY transceiver found at address 1.
eth0: Using transceiver found at address 1 as default
eth0: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0x8800, IRQ 5, 00:0c:6e:6f:b3:24.
ehci_hcd 00:03.3: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
ehci_hcd 00:03.3: irq 9, pci mem c8ca9000
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
PCI: cache line size of 128 is not supported by device 00:03.3
ehci_hcd 00:03.3: USB 2.0 enabled, EHCI 1.00, driver 2003-Dec-29/2.4
hub.c: USB hub found
hub.c: 6 ports detected
usb-ohci.c: USB OHCI at membase 0xc8cb1000, IRQ 9
usb-ohci.c: usb-00:03.0, Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub.c: USB hub found
hub.c: 3 ports detected
usb-ohci.c: USB OHCI at membase 0xc8cb3000, IRQ 9
usb-ohci.c: usb-00:03.1, Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (#2)
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3
hub.c: USB hub found
hub.c: 3 ports detected
intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49868 usecs
intel8x0: clocking to 48000
uhci.c: USB Universal Host Controller Interface driver v1.1
usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 17:55:05 Jun 13 2004
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
PPP generic driver version 2.4.2
PPP BSD Compression module registered
PPP Deflate Compression module registered
device lo entered promiscuous mode
root@DARKSTAR:/proc#
Code:
root@DARKSTAR:/proc# lsmod
Module                  Size  Used by    Tainted: P
ppp_deflate             3256   1  (autoclean)
zlib_deflate           18328   0  (autoclean) [ppp_deflate]
bsd_comp                4344   0  (autoclean)
ppp_async               7392   1  (autoclean)
ppp_generic            19492   3  (autoclean) [ppp_deflate bsd_comp ppp_async]
slhc                    4976   1  (autoclean) [ppp_generic]
snd-pcm-oss            37736   0
snd-mixer-oss          12504   0  [snd-pcm-oss]
snd-intel8x0           18924   1
snd-ac97-codec         49500   0  [snd-intel8x0]
gameport                1420   0  [snd-intel8x0]
snd-pcm                56072   0  [snd-pcm-oss snd-intel8x0]
snd-timer              13604   0  [snd-pcm]
snd-page-alloc          6328   0  [snd-intel8x0 snd-pcm]
snd-mpu401-uart         3200   0  [snd-intel8x0]
snd-rawmidi            12740   0  [snd-mpu401-uart]
snd-seq-device          3888   0  [snd-rawmidi]
snd                    30852   1  [snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-intel8x0 snd-ac97-codec snd-pcm snd-timer snd-mpu401-uart snd-rawmidi snd-seq-device]
soundcore               3460   4  [snd]
usb-ohci               19240   0  (unused)
ehci-hcd               17580   0  (unused)
sis900                 12396   0  (unused)
crc32                   2880   0  [sis900]
hsfpcibasic2           41228   2
hsfserial              29736   2  [hsfpcibasic2]
hsfengine            1111540   0  [hsfserial]
hsfosspec              58564   2  [hsfpcibasic2 hsfserial hsfengine]
usbcore                59308   1  [usb-ohci ehci-hcd hsfosspec]
hsfsoar                53320   0  [hsfpcibasic2]
ntfs                   51424   2  (autoclean)
ide-scsi                9328   0
agpgart                43940   0  (unused)
root@DARKSTAR:/proc#
now when ever I play any video file (e.g; mpg, mpeg, avi etc) all my video players (e.g; gxine) don't do anything they crash or only show me blue screen without any video display, tell me is there a problem with my driver of mother board or there is some other problem. my mother board is of asus and there vga card is built in.
 
Old 03-22-2005, 02:09 PM   #2
tank728
Member
 
Registered: Sep 2003
Posts: 142

Rep: Reputation: 17
You need to get codecs. You can download some codecs from
http://www.mplayerhq.hu. Once you do that, you will need to know
where to place the codecs. I believe by default gxine reads codecs
from /usr/lib/win32, so I would place the codecs there.

I know that by default mplayer reads from /usr/local/lib/codecs. So
to satisfiy the two, you can put the codecs in /usr/local/lib/codecs,
and then just create a symlink from /usr/lib/win32 pointing to
/usr/local/lib/codecs.

Good Luck

-tank
 
Old 03-23-2005, 01:17 PM   #3
ilnli
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Pakistan
Distribution: Slackware 10.0, SUSE 9.1, RH 7, 7.3, 8, 9, FC2
Posts: 413

Original Poster
Rep: Reputation: 32
this site u referred me is closed do u any other?
 
Old 03-23-2005, 01:41 PM   #4
keefaz
LQ Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 6,230

Rep: Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724
There is a link, look at the last line
 
Old 03-24-2005, 10:09 AM   #5
ilnli
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Pakistan
Distribution: Slackware 10.0, SUSE 9.1, RH 7, 7.3, 8, 9, FC2
Posts: 413

Original Poster
Rep: Reputation: 32
this is my mplayer output

Code:
root@DARKSTAR:~/MPlayer-1.0pre6a# mplayer /root/donkeyInc/Accident\ Faces\ of\ Death\ -\ Sniper\ shot\ to\ head.mpeg
MPlayer 1.0pre6-3.3.4 (C) 2000-2004 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium 4/Xeon Willamette (Family: 8, Stepping: 3)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2


Playing /root/donkeyInc/Accident Faces of Death - Sniper shot to head.mpeg.
MPEG-PS file format detected.
VIDEO:  MPEG1  352x240  (aspect 1)  24.000 fps  479.6 kbps (60.0 kbyte/s)
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 12000->176400 (96.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
open: No such device
vo_mga: Couldn't open /dev/mga_vid
open: No such device
vo_mga: Couldn't open /dev/mga_vid
vo: X11 running at 1024x768 with depth 24 and 32 bpp (":0" => local display)
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 352 x 240 (preferred csp: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG 1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, little endian signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
AO: [oss] 44100Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
VDec: vo config request - 352 x 240 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO: [xv] 352x240 => 352x240 Planar YV12
New_Face failed. Maybe the font path is wrong. 2 ??% ??% ??,?% 1 0
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
X11 error: BadAlloc (insufficient resources for operation)?,?% 5 0


MPlayer interrupted by signal 6 in module: vo_check_events
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
root@DARKSTAR:~/MPlayer-1.0pre6a#
can anyone suggest me what to do?
 
Old 03-24-2005, 10:45 AM   #6
xgreen
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Slackware,Ubuntu
Posts: 389

Rep: Reputation: 30
maybe this related to yr prob....

from http://xinehq.de/index.php/faq

I only see a blue (or green or black) video image most of the time.

You are either watching a very boring video (just kidding) or you are suffering from a bug in the Xorg 6.7 implementation of X11.

The workaround is to add the line

Option "XaaNoOffscreenPixmaps"

in the Device section of your X server configuration (usually /etc/X11/xorg.conf or /etc/X11/XF86Config).
 
Old 03-24-2005, 01:04 PM   #7
ilnli
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Pakistan
Distribution: Slackware 10.0, SUSE 9.1, RH 7, 7.3, 8, 9, FC2
Posts: 413

Original Poster
Rep: Reputation: 32
i am able to play some mpg file now but on other mpg files it says

X11 error: BadAlloc (insufficient resources for operation)?,?% 5 0
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
playing video files saipraveen Linux - Newbie 10 08-12-2005 01:23 AM
Playing video files are screwy once in a while? BajaNick Linux - Software 2 03-03-2005 11:23 PM
playing rm video files rakesh_em Slackware 3 10-05-2004 02:50 PM
Problem playing video files - please help! Vladlen Linux - Software 4 06-27-2003 08:14 PM
playing video files - avi for example pekuekfir Linux - Newbie 8 01-09-2002 04:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration