LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-27-2017, 12:58 AM   #1
TL_CLD
Member
 
Registered: Sep 2006
Posts: 366

Rep: Reputation: 45
Weird message bus "hang" during boot


Hi all

I've got a box running 14.2 (x86_64, generic 4.4.75 kernel). It does something weird during boot: It hangs for about 15 seconds at this:

Starting system message bus: /usr/bin/dbus-uuidgen --ensure ; /usr/bin/dbus-daemon --system

It's an AMD GX-424CC SOC with Radeon(TM) R5E Graphics. I have several of these, and this is the only one that exhibits this specific behavior.

Everything seems to run just fine. There are no apparent issues anywhere, yet obviously something is up, since this is definitely not normal behavior.

Any suggestions?

Last edited by TL_CLD; 07-27-2017 at 06:58 AM.
 
Old 07-27-2017, 01:00 AM   #2
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 4,170

Rep: Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396Reputation: 1396
This has just been fixed in the latest update for both -stable and -current.
You should get the update soon in the closest repository
 
1 members found this post helpful.
Old 07-27-2017, 02:37 AM   #3
sungjin
Member
 
Registered: Jul 2017
Location: Seoul
Distribution: Slackware
Posts: 47

Rep: Reputation: Disabled
I've got the same problem (see http://www.linuxquestions.org/questi...ge-4175610613/), and a dbus patch (dbus-1.10.8-x86_64-2_slack14.2) is available now.
 
1 members found this post helpful.
Old 07-27-2017, 06:58 AM   #4
TL_CLD
Member
 
Registered: Sep 2006
Posts: 366

Original Poster
Rep: Reputation: 45
Well that was quick.
 
  


Reply

Tags
dbus, expat


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NFS/NIS: startup hangs at "Starting system message bus..." after switching server hardware kikinovak Slackware 6 06-08-2016 09:17 AM
[SOLVED] Unknown username "polkitd" in message bus configuration file dr.s Slackware 37 03-28-2016 10:02 PM
Hard crash after boot message "Error for wireless request "Set Nickname" (8B1C)" steinc69 Linux - Newbie 4 12-12-2015 10:29 AM
unetbootin doesn't run, produces "bus error" message yoav_by Linux - Software 4 09-03-2009 03:43 PM
"kdesu" daemon gives error message & all terminal emulators hang hari_seldon99 Mandriva 0 07-28-2004 04:30 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration