LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-02-2007, 04:23 PM   #1
loserveg
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Warning: unable to open an initial console


hi guys,

so im running into some lilo/grub hell...

i have foresight installed on sda5 with grub on the first sector or whatever and lilo on the mbr.

i dont know what to look at/change to get rid of this warning, if anyone has advice i would greatly appreciate it.
 
Old 02-02-2007, 06:51 PM   #2
loserveg
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i guess it might help if i put the lilo.conf in here:

Code:
image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/sda3
  label = Slackware
  read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
# Linux bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/sda5
  label = Foresight
  read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
# Linux bootable partition config ends
# Windows bootable partition config begins
other = /dev/sda1
  label = WindowsXP
  table = /dev/sda
# Windows bootable partition config ends
this was all created using liloconfig
 
Old 02-03-2007, 01:11 AM   #3
gnashley
Amigo developer
 
Registered: Dec 2003
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 4,897

Rep: Reputation: 577Reputation: 577Reputation: 577Reputation: 577Reputation: 577Reputation: 577
Is the drive a SATA drive? Are you using kernel 2.6 and udev(you still need devs installed)
 
Old 02-03-2007, 02:22 AM   #4
loserveg
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yes it is a sata drive, no im using the 2.4.33.3 kernel and as far as i know there is now udev with my system
 
Old 02-03-2007, 02:22 PM   #5
loserveg
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ok so i installed grub to the mbr and lilo on the root, added an chainloader entry to menu.lst and had lilo boot first os immediately...and it works.
 
Old 02-03-2007, 04:33 PM   #6
Randux
Senior Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Siberia
Distribution: Slackware & Slamd64. What else is there?
Posts: 1,705

Rep: Reputation: 54
This is a problem that has been mentioned several times. I also had it happen and it got "fixed" by running LILO again. This is not a solution since nobody has figured out what is actually going wrong.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warning:unable to open an initial console ehangel Fedora 4 01-14-2006 04:21 AM
Warning: unable to open an initial console liyuheu Linux - Newbie 0 08-08-2004 07:34 PM
Warning: Unable to open an initial console elfcool Linux - General 1 09-21-2003 06:05 PM
Warning: unable to open an initial console. tomkeys Linux From Scratch 1 02-24-2003 10:34 PM
Warning: Unable to open an initial console opeer Linux - Newbie 0 01-29-2002 07:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration