LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (https://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Vivaldi seems to have finally won me over (https://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/vivaldi-seems-to-have-finally-won-me-over-4175643177/)

cwizardone 07-01-2022 08:20 PM

Using Ruario's script I installed the latest version of Vivaldi and have been tinkering with the search engine settings.
It would appear one cannot delete Bing. When Bing is selected the minus symbol (hyphen) in the bottom border of the box "fades out," that is, deleting Bing is not an option. Bing is also use for the the "Image Search Engine" which is at the top of that particular settings page.
I've searched for a solution, but nothing I've found works.
Any ideas?
Thanks.
:hattip:

ruario 07-02-2022 02:11 AM

Set a different search as default first and then you can delete Bing. You cannot delete it while it is default. Also make sure you are running 5.3.2679.61

cwizardone 07-02-2022 05:20 AM

Quote:

Originally Posted by ruario (Post 6365017)
Set a different search as default first and then you can delete Bing. You cannot delete it while it is default. Also make sure you are running 5.3.2679.61

Thanks for taking the time to reply, but I tried that. Didn't work using,
5.3.2679.61 (Stable channel) stable (64-bit)

ruario 07-03-2022 03:56 AM

3 Attachment(s)
There are 3 defaults. The main default for normal search in normal windows, the image search default and the default for private windows. Make sure Bing is not any of these.

If you don't have another search that can take over for image because you do not have the right parameters just enter some fake ones in one of the other ones for the time being.

EDIT: Here I did it on mine, see attached images. These were taken in the latest stable (5.3.2679.61)

philanc 07-04-2022 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by ruario (Post 6365244)
[regarding search engines] see attached images. These were taken in the latest stable (5.3.2679.61)

Hi ruario, I noticed Kagi in your screenshots.

Did you participate in Kagi closed beta? or is it an indication that Vivaldi is partnering with Kagi?

cwizardone 07-04-2022 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by ruario (Post 6365244)
There are 3 defaults. The main default for normal search in normal windows, the image search default and the default for private windows. Make sure Bing is not any of these.

If you don't have another search that can take over for image because you do not have the right parameters just enter some fake ones in one of the other ones for the time being.

EDIT: Here I did it on mine, see attached images. These were taken in the latest stable (5.3.2679.61)

Finally deleted both bing and google.
First, I restored the defaults (which I did the first time). Then, as you suggested, started typing in anything in the default image search fields and, voila, google appeared as the default image search engine. Previously, there was no option but bing for the image search engine. Where google came from, I don't know.
Then, I went down to the search settings box, but when I deleted google, bing reappeared as the image search default. So, I changed that back to google, then type anything that came to mind in the settings for the image search default and google disappeared. Then, finally, it was back to the search engine settings box where I deleted, one by one, bing, google, et al., except duckduckgo and wikipedia.
Thanks for your help.
:)

ruario 07-05-2022 03:01 AM

Quote:

Originally Posted by philanc (Post 6365551)
Did you participate in Kagi closed beta?

Yes. I think they are pretty good. I am using them as my main search engine these days.

Quote:

Originally Posted by philanc (Post 6365551)
is it an indication that Vivaldi is partnering with Kagi?

AFAIK we have not been in contact with them.

P.S. @cwizardone: Glad you got it sorted.

NakedRider 07-05-2022 02:50 PM

I haven't used Vivaldi in about one month. I had used it before and imported my bookmarks and passwords from Firefox. Each time I did an update to Vivaldi in the past the bookmarks and passwords remained. I just upgraded Vivaldi again today and it had no saved passwords. I tried importing firefox passwords using each of the options and none provided any passwords. Has anything changed?

NakedRider 07-06-2022 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by NakedRider (Post 6365834)
I haven't used Vivaldi in about one month. I had used it before and imported my bookmarks and passwords from Firefox. Each time I did an update to Vivaldi in the past the bookmarks and passwords remained. I just upgraded Vivaldi again today and it had no saved passwords. I tried importing firefox passwords using each of the options and none provided any passwords. Has anything changed?

I removed ~.config/vivaldi and then opened Vivaldi. I then imported the bookmarks and passwords and every thing works. Not sure why this was happening.

kgha 10-05-2022 03:11 AM

When trying to build latest version with Ruario's SBo script, build failed with this message:
Code:

Can't Access `file://localhost/home/kgha/Downloads/buildscripts/vivaldi/5.5.2805.32.html'
Alert!: Unable to access document.

lynx: Can't access startfile

After commenting out line 103:
Code:

lynx -dump file://$CWD/${VERSION}.html > $PKG/usr/doc/$PRGNAM-$VERSION/ChangeLog
the new version built just fine.

EDIT: My fault, forgot to download the .html file... :foot:

david63025 10-10-2022 07:50 PM

I installed version 5.5.2805.32 from SBo without any issues. After using Vivaldi for a few days, it is beginning to grow on me too. I like it a lot. One problem - I haven't been able to add my Google Calendar to Vivaldi Calendar, but so far that is the only issue I have. I decided to try out Vivaldi because Firefox/Thunderbird was using a lot of memory and CPU time. Vivaldi uses much less. No problems with any webpages I use so far. I'm using Slackware 15.0 and KDE/Plasma.

MDKDIO 11-14-2022 03:49 PM

Is anyone else having issues with latest version of Vivaldi (5.5.2805.44), where right-click is suddenly not working on any web-page OR any tab (for reload tab as an example).

I don't remember seeing this on previous versions...

thim 11-14-2022 03:54 PM

You mean that right click does not bring any menu? If that's what you ask, no, for me works fine (updated yesterday from slackbuilds.

MDKDIO 11-15-2022 03:32 PM

Correct, no menu shows up.

With suddenly not working. I mean it's working fine for a few hours, suddenly it won't let me right-click a webpage or a tab. Nothing happens.

TheIllusionist 11-16-2022 10:24 AM

Upgrading an AMD Semperon laptop ( with shared nvidia graphics ) to Slackware 15 64 bit made the screen flicker.
However 14.2 64bit works ok with the 15.0 Vivaldi SlackBuild from slackbuilds.org installed, especially if replacing Vivaldis own libffmpeg.so ( located in /opt/vivaldi/lib ) with the prebuild binary from

https://github.com/nwjs-ffmpeg-prebu...built/releases

,overcoming some codec / html5 / library issues


All times are GMT -5. The time now is 08:55 AM.