LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-09-2004, 02:47 AM   #1
sirpelidor
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Madison
Distribution: mdk 8.2, 9.0, 9.2, slack 9.1
Posts: 403

Rep: Reputation: 30
Angry video card error when boot slack 9.1


hi, when i boot slack, i got the following msg:

===========================================
BIOS data check successful
You passed an undefined mode number
Press <Return> to see video modes available, <Space> to continue

Video adapter: VESA VGA
Mode: COLS X ROWS
0 0f00 80x25
1 0f01 80x50
2 0f02 80x43
3 0f03 80x28
4 0f05 80x30
5 0f06 80x34
6 0f07 80x60
7 030a 132x43

=================================================

here's the info for my monitor:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Optimal Resolution & Refresh

1024 x 768 at 75 Hz or 85 Hz

orizontal scan range 30 kHz to 70 kHz (automatic)
Vertical scan range 50 Hz to 160 Hz (automatic)
Optimal preset resolution 1024 x 768 at 85 Hz
Highest preset resolution 1024 x768 at 85 Hz
Highest addressable resolution* 1280 x1024 at 60 Hz

display hor ver pixel
VESA, 1024 x 768 60.0 75.0 78.8 +/+
VESA, 1024 x 768 68.7 84.9 94.5 +/+
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

my video card is: Matrox G400



p.s: never experience this kindda problems in mdk, using slack sure force me learn all the nuts and bolts behind this machine

thanks for your advise
 
Old 01-09-2004, 03:47 AM   #2
SiliconBadger
Member
 
Registered: May 2002
Location: Houston
Distribution: Gentoo
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
Video error

Are you getting this error when the kernel is booting or when you're loading X Window?
 
Old 01-09-2004, 11:41 AM   #3
sirpelidor
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Madison
Distribution: mdk 8.2, 9.0, 9.2, slack 9.1
Posts: 403

Original Poster
Rep: Reputation: 30
booting kernel

then when startx, i my screen size become 600x400.

after left X (kde), shell's standard out println is 1 line delay..


first you see blank screen, you press [enter] and you see:

promp# at the very button of the screen.

then say if you type ls and you will see:

prompt#
prompt#ls

and it stop there.... so if you type something else, say pwd, and you will see

prompt#
prompt#ls
(then the files in this dir)
prompt#



if you press enter again, you gonna see the result of pwd, and so on. the standout println seems 1 buffer behind.

Last edited by sirpelidor; 01-09-2004 at 11:52 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack and suse dual boot. boot error cormack Slackware 4 05-24-2006 01:10 AM
Stepmania video card error (OpenGL) tarantella Linux - Games 3 06-18-2005 02:42 PM
Video Card boot up error: undefined mode number tt08 Linux - Newbie 1 10-24-2004 09:26 AM
RH 7.3 GRUB boot issue with no Video card present dpcook Linux - Newbie 3 12-16-2002 07:33 PM
Video Card for Slack Cazzzidy Linux - Hardware 2 12-11-2002 11:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration