LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2004, 04:46 PM   #1
enkrypt3d
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unable to boot server w/o floppy after install


I have 6 HP Proliant DL380 servers and 2 HP Proliant DL320 servers.

All of them to have slackware 9.1 on them (except for one of the DL320 servers for backup purposes etc)

Anyway, after I installed Slackware on the RAID DL380 servers, every time regardless of where I install LILO, it will not reboot itself unless I boot onto the floopy then it boots fine.

Obviously LILO is installed correctly on the floppy disk. How do I make it so I can just have my RAID array as the first boot device and be done with it?

Otherwise it just sits there if I try to boot onto the array.

Any ideas?

Thanks,
-enkrypt3d
 
Old 01-06-2004, 06:48 PM   #2
jailbait
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Linux Mint 17, Debian 8
Posts: 7,865

Rep: Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311
"Otherwise it just sits there if I try to boot onto the array."

From this symptom I think that lilo is not installing itself on the MBR when you run the lilo command. If lilo was on the MBR then you would at least get L when you booted.

You could try grub and see if it will install on the MBR correctly.

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites
 
Old 01-06-2004, 06:54 PM   #3
enkrypt3d
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Steve, what's grub? I'm assuming its an alternate boot loader...

Is it easy to install and configure?

If you would lend me a hand in setting it up, that'd be great!

A little info about my systems:

Device path to array:

/dev/cciss/c0d0

Oh and also, I have to enable SMP... do u have any idea on how to do this? (it's been a long time since I've done that on my BSD box...)

A step by step would be perfect! (BTW, I did see the step by step on the main forum... I just need to know how to enable SMP really)

PS, also remember that the specs I received from the clients were written by some bulgarian guy who can barely speak english let alone write a tech spec document in plain english. So this is why I'm here =]


Thanks,
enkrypt3d

Last edited by enkrypt3d; 01-06-2004 at 07:02 PM.
 
Old 01-06-2004, 07:39 PM   #4
jailbait
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Linux Mint 17, Debian 8
Posts: 7,865

Rep: Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311
"Steve, what's grub? I'm assuming its an alternate boot loader... "

grub is a bootloader very similar to lilo. The syntax for grub is enough different from LILO to screw you up unless you have a manual handy. Here is a grub HOWTO:

http://www.geocities.com/cyberkabila/main/grub.htm

So basically what you do is translate /etc/lilo.conf to /boot/grub.conf and then run grub-install which puts grub on the MBR. If you want to go back to lilo you run lilo which puts lilo on the MBR. Whatever you do to /boot/grub.conf or the MBR will not make your boot floppy stop working.

Try:
which grub-install
to see if you have grub installed. If not, download and install it.

As to SMP, I know nothing about turning it on.

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
floppy boot disk for server hamza11050 Linux - Software 1 09-09-2005 03:24 PM
Error: Unable to boot /install/2.6/linux when starting Etch Install BuckRogers01 Debian 4 08-06-2005 06:40 PM
install: cant boot from cd, no floppy! frizzo Linux - Laptop and Netbook 5 05-14-2004 09:19 AM
Floppy disk fail to boot when install suse 8 with boot from floppy ffang Linux - Newbie 0 08-18-2003 08:44 PM
Unable to boot from floppy after Installing Red Hat 7.1 SadTechie Linux - Software 1 01-28-2002 11:46 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 05:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration