LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-12-2004, 02:01 AM   #1
thrice
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Xubuntu
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
swaret broke my gnome/gdm


last night i installed the new gnome 2.6 packages via swaret and i've been trying to fix it ever since. first thing i noticed is that gdm doesn't work now....it doesn't give any error messages, just the cursor stays as the little watch and nothing happens... then when i tried using kdm to log into gnome i would give me an error saying that it could not run the Gnome Settings Daemon...(i saw a lot of threads about that and noone could really figure out what was wrong....in my case i just needed to install the libxklavier package)..now that i've fixed that, it gets stuck while loading nautilus, and i have the latest version of nautilus. can any of you help? the main thing i want to work is gdm cuz i like it a lot more than kdm. i only use gnome for my mom's account, and she woudln't even know the difference if i just set her up on kde instead. i'd appreciate any help
 
Old 05-12-2004, 02:52 AM   #2
MustangCSA
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Seattle, WA
Distribution: Debian Sid
Posts: 85

Rep: Reputation: 15
Did you let swaret check for missing dependencies? swaret --dep
 
Old 05-12-2004, 03:24 AM   #3
snop
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Bcn
Distribution: Slackware
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
Hi,

I had the same problem with gdm. You could try to upgrading XFree to 4.4, re-run xwmconfig and gdm-conf.

Bye
 
Old 05-12-2004, 05:24 AM   #4
Chris H
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Farnborough, UK
Distribution: Zenwalk
Posts: 288

Rep: Reputation: 30
I had the same problem when I tried to upgrade gnome using swaret.

Installed Mandrake 10. That seemed to solve it.

HTH

 
Old 05-12-2004, 01:16 PM   #5
gonzalo76
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Argentina
Distribution: Fedora Core
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by Chris H
I had the same problem when I tried to upgrade gnome using swaret.

Installed Mandrake 10. That seemed to solve it.

HTH

Was that a joke ??? Installed Mandrake 10 solved it ???
 
Old 05-12-2004, 01:54 PM   #6
Chris H
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Farnborough, UK
Distribution: Zenwalk
Posts: 288

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally posted by gonzalo76
Was that a joke ??? Installed Mandrake 10 solved it ???
Nobody likes my jokes!

Seriously, upgrading gnome with swaret did break my gnome setup so I installed mdk 10 as I was wanting to see what it was like.
 
Old 05-12-2004, 02:15 PM   #7
bugsbunny
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: London/UK
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 111

Rep: Reputation: 15
Yeah try snop's suggestion. Which version of slack are you running ? is it 9.1 out-of-the-box or current?

BTW there have been a few additions and deletions in the gnome package = see the change log to make sure that you have all the needed packages and delete those no longer available.

For me swaret --upgrade did not install the new packages (about 8 of them) so i downloaded and installed manually.
 
Old 05-12-2004, 03:47 PM   #8
thrice
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Xubuntu
Posts: 112

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thanks for the input everyone, swaret --dep fixed the nautilus and gdm problem i had....after that was all settled, all my icons in gnome were messed up and had .desktop visible.....to anyone with that same problem, downloading shared-mime-info-0.14-i486-1.tgz should fix that.... thanks again
 
Old 05-12-2004, 04:06 PM   #9
Dullin
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
You could always try Dropline it has a special version of it just for Slack!
 
Old 05-12-2004, 10:11 PM   #10
FLOODS
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: GA
Distribution: Fedora Core 4 Desktop/Server.
Posts: 361

Rep: Reputation: 30
thrice, in case you didn't get this completely fixed, here's how I did it.

ran swaret --instal gnome and looked at the packages it said I had installed already, and the packages it says I didn't have installed, and that didn't give me an option for. I then fired up vt2 and got in root and ran swaret --install missing-package.

I think I had about 10 all together missing that I needed for gnome to be complete, some consisting of libs even.
 
Old 05-12-2004, 10:20 PM   #11
frzburn
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Canada
Distribution: FreeBSD
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
I had problems too after upgrading...
So I removed gnome and XFree, installed Dropline Gnome, reinstall NVIDIA drivers, run xorgconfig and now everything's fine.

And someday Slack will have to use x.org, so why not use it now? =)
 
Old 05-12-2004, 10:33 PM   #12
FLOODS
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: GA
Distribution: Fedora Core 4 Desktop/Server.
Posts: 361

Rep: Reputation: 30
what's the big difference with dropline? I've read a million times that it's for 'slackware users,' but that could just mean it has slackware plastered all over the place..! Is there anything better/worse about it, really? Gnome 2.6 looks to be pretty nice with me so far.
 
Old 05-13-2004, 01:59 PM   #13
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,876

Rep: Reputation: 49
Quote:
Originally posted by thrice
.....to anyone with that same problem, downloading shared-mime-info-0.14-i486-1.tgz should fix that...
And for me, it did. Thank you. I had been unable to come up with an answer before.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome back to -> Full Terminal ? broke? lrt2003 Slackware 2 06-15-2004 12:18 AM
gnome broke :( but kde ok :) arpi Linux - Software 0 05-28-2004 09:48 PM
debian gnome broke sms043 Debian 2 05-22-2004 10:23 PM
GDM Broken After Upgrade Via Swaret 2Gnu Slackware 5 03-21-2004 12:28 AM
Big Swaret broke sound Xylon Slackware 6 10-06-2003 09:15 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 12:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration