LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-07-2004, 04:03 AM   #1
boneff
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Bulgaria
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question surround problem with 5.1 chanel


how can i make my surround work on slack ware
i have signal only on my front speakers and sub woofer , i have no signal on rear left and right and center
i don't know hat to do
any help appreciate it
 
Old 06-07-2004, 05:06 AM   #2
stelmed
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Evia-Greece
Distribution: Slackware
Posts: 104

Rep: Reputation: 15
Hi!
I gues you use the via audio card integraded into the motherboard, is it so?
If it is so you must know that this is actually pseudosurround because it is enabled only by software. If you wanna have real surround your audio card must provide you with 3 output lines. One for front pair one for rear and one for centre/subwoofer.
Yoy have output only from the front pair + subwoofer because the other pairs are plugged into the mic and the line in jack...
Anyway give some specification about your card and motherboard, maybe I can help you...

P.S. Have you tried alsa?
 
Old 06-07-2004, 05:55 AM   #3
boneff
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Bulgaria
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
info

yes a have tried alsa but with no effect
my sound cart supports 5.1 channel sound but only when i'm using windows
the sound cart i integrated on on motherboard kt600-a and supports 3 output lines
and if i use windows it's OK everything is working but on linux i don't have surround
if you know how to fix this please help
for the alsa :
i've installed the alsa -driver , lib , utils
but to make my surround work i think i have to make something whit the
.asoundrc file
the think is that i'm new to linux and i can't do it
i've found what i have to type in the file but can't do it
if the .asoundrc is the solution please help with it

Last edited by boneff; 06-07-2004 at 06:16 AM.
 
Old 06-07-2004, 11:37 AM   #4
Astro
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Ballston Lake, NY
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 660

Rep: Reputation: 30
You might want to try the alsaconfig? program i think, it tries to autodetect your card.

Also please don't post the same thread multiple times, I noticed you posted the same thing earlier.
 
Old 06-07-2004, 12:10 PM   #5
boneff
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Location: Bulgaria
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i've tried alsaconfig and it detected my sound card but
still no result
and sorry for the second post
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Surround Sound Problem sanhitomi Linux - Hardware 0 10-30-2004 11:16 PM
problem wiht 5.1 chanel surround on slackware boneff Slackware 2 06-07-2004 09:02 PM
[how to??] multi-chanel sound ???!!! Tomkooo Linux - General 0 01-22-2004 09:31 AM
Problem with Surround Sound izmeh Red Hat 1 10-25-2003 07:31 AM
how can i chat in yahoo chanel farhan Linux - General 2 03-13-2003 06:59 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 09:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration