LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-30-2005, 09:15 AM   #1
BroX
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware64-current, SlackwareARM-current
Posts: 806

Rep: Reputation: 84
Strange error while connecting to w2k through samba


Hey all,

for the last year or so I've been logging into a w2k box to make a daily backup of my laptop (rsync rules!). Now I have moved to a different office and created the same setup. Initially this worked flawless, however, all of a sudden I can't connect to the win box anymore, and get the following error message:
Code:
bash-3.00# mount -t smbfs -o username=leobro //NEWTON-MC/LEON /mnt/newton-mc/
18571: session request to NEWTON-MC failed (Called name present, but insufficient resources)
18571: session request to *SMBSERVER failed (Called name present, but insufficient resources)
SMB connection failed
bash-3.00#
I have googled and searched this forum, which gave me only one report of the same error without explanation or solution.

Does anyone have a clue what's wrong here? On which site could the mishap be? All hints very much appreciated!

Cheers, Leon.
 
Old 06-30-2005, 09:45 AM   #2
kodon
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: [jax][fl][usa]
Distribution: Slackware64-current
Posts: 796

Rep: Reputation: 31
make sure all necessary services are starting at boot on the winders box.
 
Old 06-30-2005, 09:50 AM   #3
BroX
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware64-current, SlackwareARM-current
Posts: 806

Original Poster
Rep: Reputation: 84
Thanks. I figured it must indeed be a problem with the win box, because I can still connect to other w2k pc's. Hmmm, so now I need the sysadmin to help me...

Cheers, Leon.
 
Old 07-01-2005, 06:31 AM   #4
BroX
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware64-current, SlackwareARM-current
Posts: 806

Original Poster
Rep: Reputation: 84
Cool Solved!

Simply rebooting the w2k box solved it

Cheers, Leon.
 
Old 07-01-2005, 09:22 AM   #5
killerbob
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Ottawa, ON
Distribution: Slackware
Posts: 662

Rep: Reputation: 31
That's a bad sign.... Your Win machine probably has poopy swap settings coupled with not enough RAM
 
Old 07-01-2005, 10:18 AM   #6
BroX
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Sweden
Distribution: Slackware64-current, SlackwareARM-current
Posts: 806

Original Poster
Rep: Reputation: 84
Quote:
Originally posted by killerbob
That's a bad sign.... Your Win machine probably has poopy swap settings coupled with not enough RAM
Possibly... anyway, it's definitely not my win pc, I merely (ab)use it here in the office to make daily backups of my laptop. With rsync it takes less then a minute with minimum load, and since it's run as a crontab I don't even have to think of it. I love it!

Which I can HIGHLY recommend to everyone. Make backups, make backups and make backups! I know this is said often, but I also know that few people actually do so. Some weeks ago my previous laptop all of a sudden died and it was such a relief to know that I had everything safely backed up! Now the only thought was: finally a proper reason to buy that T41!

Cheers, Leon.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange samba error - help please muxman Linux - Networking 0 12-19-2004 03:00 PM
Using Samba - conflicts with W2k and XP. Can't see the linux box - strange problem. fireman949 Linux - Networking 1 01-31-2004 08:43 PM
Error Connecting to Samba on winxp jglazner Linux - Software 1 01-07-2004 06:51 PM
SAMBA bet RH 9 & W2K with Netgear Router - can't see W2K share cevjr Linux - Software 0 07-30-2003 12:44 PM
Problems connecting to samba shares from w2k or XP systemafter configuring smb.conf f marvc Linux - Software 0 06-09-2003 08:12 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration