LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-30-2014, 05:10 AM   #1
xificurC
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2014
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Startup issues [Slackware 14.0]


Hello all,

Just to fill in some background info I had several distros on my laptop so this probably isn't related to Slackware per se.

I have trouble starting my laptop. Every now and then when I start it it gets stuck before LILO would show up. I get a black screen with a white cursor _ blinking for about a minute, then it jumps to the next line and it's done. A probably unrelated note is that when this happens I turn off my laptop, unplug it from the charger, shake it vigorously and start it again and it usually starts

The only information that I find might be related is that when the laptop does start it sometimes stops for several minutes and notifies me of this:

Code:
[    4.627235] rtc_cmos 00:05: RTC can wake from S4
[    4.627526] rtc_cmos 00:05: rtc core: registered rtc_cmos as rtc0
[    4.742061] usb 2-2: new high-speed USB device number 2 using ehci_hcd
[    4.895187] usb 2-2: New USB device found, idVendor=13d3, idProduct=5130
[    4.895293] usb 2-2: New USB device strings: Mfr=2, Product=1, SerialNumber=0
[    4.895396] usb 2-2: Product: USB 2.0 Camera
[    4.895496] usb 2-2: Manufacturer: Sonix Technology Co., Ltd.
[    5.235047] usb 5-4: new full-speed USB device number 2 using ohci_hcd
[    5.396148] usb 5-4: New USB device found, idVendor=0b05, idProduct=1751
[    5.396255] usb 5-4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[    5.396357] usb 5-4: Product: BT-253
[    5.396458] usb 5-4: Manufacturer: Broadcom Corp
[    5.396558] usb 5-4: SerialNumber: <<deleted from post>>
[   64.626037] INFO: rcu_sched detected stalls on CPUs/tasks: { 0} (detected by 1, t=60002 jiffies)
[   64.626309] Pid: 0, comm: swapper/1 Not tainted 3.2.29 #2
[   64.626411] Call Trace:
[   64.626512]  <IRQ>  [<ffffffff810b85a5>] __rcu_pending+0x3f5/0x400
[   64.626686]  [<ffffffff810b89af>] rcu_check_callbacks+0x7f/0x1c0
[   64.626790]  [<ffffffff81063378>] update_process_times+0x48/0x90
[   64.626894]  [<ffffffff81085206>] tick_sched_timer+0x66/0xc0
[   64.626997]  [<ffffffff8107843f>] __run_hrtimer+0x7f/0x1c0
[   64.627029]  [<ffffffff810851a0>] ? tick_nohz_handler+0xf0/0xf0
[   64.627029]  [<ffffffff81078dc7>] hrtimer_interrupt+0xf7/0x220
[   64.627029]  [<ffffffff81b31979>] smp_apic_timer_interrupt+0x69/0x99
[   64.627029]  [<ffffffff81b2fccb>] apic_timer_interrupt+0x6b/0x70
[   64.627029]  <EOI>  [<ffffffff8100a89a>] ? default_idle+0x5a/0x180
[   64.627029]  [<ffffffff8100aa6e>] amd_e400_idle+0xae/0xf0
[   64.627029]  [<ffffffff810009b6>] cpu_idle+0xf6/0x110
[   64.627029]  [<ffffffff81b149da>] start_secondary+0x1cf/0x1d6
[    4.630179] hpet1: lost 119098522 rtc interrupts
[  149.781416] rtc0: alarms up to one month, y3k, 114 bytes nvram, hpet irqs
To be more precise it stops right before the 'INFO: rcu_sched detected stalls' line. I copied here a bunch of lines as I don't know what relates to what.

I'd love to get some tips on this and I'd ALSO love if someone could point me out other things I should take into consideration from what my os tells me on startup. I will gladly send my whole dmesg I saved from the noted bad startup session if someone clarifies there's no sensitive data I should delete from it first.

Thank you for reading this far
 
Old 03-31-2014, 01:46 AM   #2
Didier Spaier
LQ Addict
 
Registered: Nov 2008
Location: Paris, France
Distribution: Slackware{,64}-{14.1,current} on a Lenovo Thinkpad W520
Posts: 5,379

Rep: Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495Reputation: 1495
Hello xificurC and welcome to LQ.

Maybe this document can give you some clue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some startup issues Twister512 Slackware 1 12-23-2006 10:46 AM
Startup issues?! Alstare Slackware 9 10-04-2006 03:51 PM
Slackware 10.1 startup issues conner19 Linux - Newbie 16 09-24-2005 02:10 PM
Debian Startup Issues !! darkmagic Linux - Newbie 12 08-26-2005 12:59 AM
Startup Issues LinuxLoverMeg Mandriva 3 09-24-2004 12:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration