LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-06-2012, 09:16 AM   #1
juanicotolengo
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Sound configuration


Hi, Iīm trying to get sound from a USB soundcard (Alesis IO/2), got alsa running, the system recongnize the card, I selected the card both with Phonom (the test is ok, sounds), and with alsa-mixer, but when I try to play music, it doesnīt sound. The programs are configured with that card, so I donīt even know where the problem comes from. The version of slackware is 14 64 bits. Thank you very much!
 
Old 12-06-2012, 12:05 PM   #2
malekmustaq
Senior Member
 
Registered: Dec 2008
Location: /root
Distribution: Slackware & BSD
Posts: 1,206

Rep: Reputation: 229Reputation: 229Reputation: 229
Quote:
I selected the card both with Phonom (the test is ok, sounds), and with alsa-mixer, but when I try to play music, it doesnīt sound.
Check the volume constantly. There is often a tendency that 'alsamixer' defaults to '0' volume at launching an audio application.
 
Old 12-06-2012, 01:45 PM   #3
juanicotolengo
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for your time man! The card isn't supported by Alsa, so there's no options when I run alsa-mixer. Any idea?
 
Old 12-06-2012, 10:30 PM   #4
dugan
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Canada
Distribution: distro hopper
Posts: 4,547

Rep: Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389Reputation: 1389
If card isn't supported by ALSA then you're out of luck!

If it is and you just need it to be used instead of the built-in audio chipset, then see here:

http://www.linuxquestions.org/questi...8/#post4838096
 
1 members found this post helpful.
Old 12-07-2012, 09:34 AM   #5
juanicotolengo
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for the answer, the post seems helpfull, now I have another problem but I know how to fix that, just a matter of time. Anyway, I'm thinking to sell that card, and bought a M-Audio 2496, that is supported by alsa. Best regards!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound configuration binary_dreamer Debian 7 07-27-2006 02:30 AM
Newbie, Need Help With Sound Blaster Live Configuration, Right Now I Have No Sound nationofcass Linux - Hardware 14 02-16-2005 09:26 PM
Sound configuration? ruddigger Debian 3 01-22-2005 04:42 PM
sound configuration flipboi Linux - Newbie 2 11-25-2003 01:46 PM
Sound Configuration SkyWalker659 Linux - General 0 01-11-2002 05:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration