Review your favorite Linux distribution.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 11-09-2003, 03:52 AM   #1
Glock Shooter
Registered: Jan 2002
Location: Riverside, CA
Distribution: Slackware Convert!!
Posts: 210

Rep: Reputation: 30
Sound Blaster Live Slackware 9.1

Pretty new to slack, so far getting most things figured out. But I can't get my sound card to work. if I do a modprobe emu10k1 this is what I get

bash-2.05b# modprobe emu10k1
/lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: init_module: No such device
/lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: insmod /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz failed
/lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/emu10k1/emu10k1.o.gz: insmod emu10k1 failed

not sure where to go from here.
Old 11-09-2003, 04:16 AM   #2
Glock Shooter
Registered: Jan 2002
Location: Riverside, CA
Distribution: Slackware Convert!!
Posts: 210

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well, I didn't change anything, but it works now.
Old 11-12-2003, 06:27 PM   #3
Registered: Aug 2003
Location: Texas, USA
Distribution: Slackware 9.1, SuSE 9.1
Posts: 245

Rep: Reputation: 30
umm.. geez i was wondering how you fixed it...


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Blaster Live (CT4830) or Sound Blaster Live 24 bit un shiza Linux - Hardware 0 08-29-2005 05:57 PM
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 02:02 PM
Sound Blaster Live 5.1 (emu10k1) on Slackware 10 coolj478 Slackware 15 01-19-2005 01:12 PM
slackware 10 sound blaster live problem finance_geek Slackware 13 01-03-2005 11:39 AM
Sound blaster Live config with onboard sound card HChan Linux - Hardware 1 04-30-2003 02:47 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration