LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-09-2019, 09:00 AM   #1
xja
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2019
Location: South-Est Italy
Distribution: Slackware
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy Slackware 14.2 and HP Probook 450 G5 dual head bump


Hi to all!
I've just installed Slackware 14.2 on a new HP Probook 450 G5; it has onboard a "hybrid" video card, with an Intel chip and a "3d nvidia graphic"; as I know, the plan is to use the Intel one as powersave system and the other nvidia on other task requiring 3D acceleration.

But the second monitor connected through the VGA port is not recognised by the system and I obtain no output on this.

I tried to install nvidia drivers or the BombleBee packages but nothing! I still have no output...

Did someone bump in the same problem? There is any solution?
I read that somebody run out this problem (on Archlinux) installing new drivers Intel e Nouveau... May be the right way? Is somewhere a Slackbuild to compile and install this drivers? I saw that they are part of X11 layer...

Thanks in advance fore any reply...

Francis
 
Old 01-11-2019, 05:11 PM   #2
rob.rice
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: slack what ever
Posts: 1,054

Rep: Reputation: 200Reputation: 200Reputation: 200
did you check the system BIOS ?
you may have to enable it in the BIOS
look for svga or display in the bios

Last edited by rob.rice; 01-11-2019 at 05:14 PM.
 
Old 01-12-2019, 04:40 AM   #3
xja
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2019
Location: South-Est Italy
Distribution: Slackware
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks Mr Bob!

Thanks for the answer, but this was the first thing I cheched. I disabled the 3D nvidia chip, add more memory to the intel card... but nothing! The VGA output seems to be inactive, with no output on it...
 
Old 01-15-2019, 06:46 PM   #4
rob.rice
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: slack what ever
Posts: 1,054

Rep: Reputation: 200Reputation: 200Reputation: 200
ok did you try setting it up in Xor config
https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?t=114492
https://linux.die.net/man/5/xorg.conf
https://www.instructables.com/id/How...tors-in-linux/

this may be the best link to solve your problem
https://wiki.archlinux.org/index.php/multihead

google for "Xorg configuration for dual head"

one thing I can tell you that you will need 2 device
sections and 2 monitor sections

it's Rob NOT Bob

Last edited by rob.rice; 01-15-2019 at 06:48 PM.
 
Old 01-16-2019, 07:36 AM   #5
xja
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2019
Location: South-Est Italy
Distribution: Slackware
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks bob.rice

I'm sorry but I don't think thax X could see a VGA not identified by RandR...
If I try to identify the secondary VGA output in randr I see only the laptop screen.
I think it's necessary to config via driver first the VGA output. And, yes, I tried to configure manually X server yet...
 
Old 01-16-2019, 08:41 AM   #6
abga
Member
 
Registered: Jul 2017
Location: EU
Distribution: Slackware
Posts: 836

Rep: Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448Reputation: 448
@xja

Try playing with xrandr :
https://www.x.org/releases/X11R7.5/d.../xrandr.1.html

Query the available outputs with:
Code:
/usr/bin/xrandr -q
And this should activate all outputs:
Code:
/usr/bin/xrandr --auto
More info/examples:
https://wiki.archlinux.org/index.php/xrandr
 
Old Yesterday, 04:42 PM   #7
rob.rice
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: slack what ever
Posts: 1,054

Rep: Reputation: 200Reputation: 200Reputation: 200
Quote:
Originally Posted by xja View Post
I'm sorry but I don't think thax X could see a VGA not identified by RandR...
If I try to identify the secondary VGA output in randr I see only the laptop screen.
I think it's necessary to config via driver first the VGA output. And, yes, I tried to configure manually X server yet...
it 's Rob NOT Bob !!!!
My father was Bob so I got Rob NOT Bob

when I installed the NVIDA driver on my computer as part of the install it black listed the intel driver in udev
SO did you ever get the nvida driver installed ?
is the intel driver black listed

tip I couldn't get the nvida driver installed in run level 4
I had to go to run level 3 to get it installed

Last edited by rob.rice; Yesterday at 05:12 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Problems with hibernation on HP ProBook 450 G! mauromol Linux - Laptop and Netbook 9 06-28-2017 03:55 PM
Lid Close, Laptop Doesn't Suspend, HP ProBook 450 G3 webmanoffesto Linux - Laptop and Netbook 14 04-04-2017 03:23 PM
gentoo/probook 450 g1/kernel panic on boot Argon13524 Linux - Laptop and Netbook 2 01-12-2015 04:24 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration