LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-07-2004, 11:36 AM   #1
libranikki
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Florida in a town not on the weather map
Distribution: back to Fedora
Posts: 115

Rep: Reputation: 15
Slackware 10 mouse configuration issues


Hey all. I am having an issue and Im hoping someone can help me out. Last night I installed Slack 10 on my computer. Everything works fine except for my mouse. When I log into X my mouse stays in the middle of the screen and doesnt move at all. I followed Shilo's advice on the "This is how I do it all" thread in regaurds to the mouse configuration, but still nothing. I have googled and searched tons of forums, but everything I try still doenst help. I m using a Logitech mouse. It has two buttons and a wheel scroller in the middle. It came with my Compaq. I have used it before with Slack 9.1 and FC2 so I know its not the mouse. Its a PS/2 also. This is an example of what my config file looks like. Please keep in mind that Im not using my computer, so Im just abreviating here.

Ident. "Mouse1"
Driver "Mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "dev/mouse"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

Ok I hope that enough info. If not, please let me know and Ill try to do better. Thanks.
much love,
nikki
 
Old 08-07-2004, 11:51 AM   #2
Cedrik
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware
Posts: 2,140

Rep: Reputation: 244Reputation: 244Reputation: 244
Did you try Option "Protocol" "PS/2" instead of Option "Protocol" "IMPS/2" ?

On my system, there is a script to set mouse ' /var/log/setup/setup.mouse ', but it seems to be for gpm though.

Last edited by Cedrik; 08-07-2004 at 11:53 AM.
 
Old 08-07-2004, 03:26 PM   #3
slackie1000
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Brasil
Distribution: Arch
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 46
hi there,

libranikki, are you sure you edited the correct file??
slack 10 runs with Xorg, so we must talk about xorg.conf ...

i have exact the same setup and it works..

regards

slackie
 
Old 08-07-2004, 07:41 PM   #4
libranikki
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Florida in a town not on the weather map
Distribution: back to Fedora
Posts: 115

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have tried everything and yes Im sure it was the correct file I edited. I had to do a complete re-install. Once I did that, I reconfigured everything and booted up X and it worked fine. So thanks so much for the help! It's much appreciated.
much love,
nikki
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware 10.2 USB Mouse Configuration not working right. PastorFrederick Linux - Newbie 3 10-09-2005 08:31 PM
kernel 2.6.7 configuration issues and mouse doesn't work Lord Zoltar Slackware 12 09-10-2004 05:11 PM
ze4125 configuration issues with slackware 10 Kman12 Linux - Laptop and Netbook 0 08-09-2004 01:23 AM
XF86 Configuration Mouse and Monitor issues.. fastly Linux - Laptop and Netbook 3 05-08-2004 12:37 PM
XF86 and mouse issues - Slackware 8.0 spanky Slackware 11 05-26-2002 07:55 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration