LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2005, 05:49 PM   #1
Drakkath
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Oneonta, AL USA (B'ham)
Distribution: Mandrake 10.2 (LE2005)
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
Setting Up Ethernet Card


How do I do it in Slack? Every other Linux distro I've had autoconfigs it.

The card is a Linksys Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 NC100 (says lspci) however I don't know how to manually set it up. Can anyone help me?

Thanks,
~Drakkath
 
Old 05-17-2005, 06:03 PM   #2
egag
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 2,721

Rep: Reputation: 52
run ( as root ): #netconfig

and after that, run : #/etc/rc.d/rc.inet1 restart

then check with #ifconfig if you have eth0

egag
 
Old 05-17-2005, 07:23 PM   #3
Drakkath
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Oneonta, AL USA (B'ham)
Distribution: Mandrake 10.2 (LE2005)
Posts: 61

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I ran netconfig and no eth0 in ifconfig.
=(

Perhaps the hardware isn't there?


Any ideas?
~Drakkath
 
Old 05-17-2005, 07:25 PM   #4
gbonvehi
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Argentina (SR, LP)
Distribution: Slackware
Posts: 3,145

Rep: Reputation: 51
Try loading the tulip module with: /sbin/modprobe tulip
Then check if your card is recognized.
 
Old 05-17-2005, 07:26 PM   #5
egag
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 2,721

Rep: Reputation: 52
look with " #lspci " what the nic is you use,
and use " #lsmod " to list the modules that are loaded.

( don't know if you can paste that here ? )

egag
 
Old 05-17-2005, 07:32 PM   #6
Drakkath
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Oneonta, AL USA (B'ham)
Distribution: Mandrake 10.2 (LE2005)
Posts: 61

Original Poster
Rep: Reputation: 15
results of lsmod

Module Size Used by Not tainted
soundcore 3396 0 (autoclean)
usbcore 58860 1
tulip 39200
crc32 2880 0 (tulip)
ide-scsi 9392 0

and lspci reports a Linksys Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 model NC100 (rev 11)

Helpful?

~Drakkath
 
Old 05-17-2005, 07:44 PM   #7
keefaz
LQ Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 6,230

Rep: Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724Reputation: 724
Re-try a netconfig to see if it works now that tulip module is loaded
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
setting up home network, ethernet card installed? Liefmans Linux - Hardware 21 11-02-2005 05:26 PM
Need Help setting up D-Link DFE-530TX+ Ethernet card sector9 Linux - Newbie 5 06-27-2004 01:43 PM
Setting Up 2 i.p address on one computer with one ethernet card gr8razorx Linux - Networking 3 11-29-2003 02:51 PM
setting ethernet card to tulip??? Derek-kun Linux - Newbie 5 09-25-2003 01:51 AM
VERY new to Linux, need help setting up Ethernet card xjoshx Linux - Newbie 8 10-22-2002 08:10 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 09:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration