LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-16-2016, 08:31 PM   #211
montagdude
Senior Member
 
Registered: Apr 2016
Distribution: Slackware
Posts: 1,481

Rep: Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103

Trying to install all required dependencies for kdenlive, I ran into this problem with libquicktime:

Code:
libtool: link: gcc -shared  .libs/vorbis.o .libs/lqt_vorbis.o   -Wl,-rpath -Wl,/tmp/SBo/libquicktime-1.2.4/src/.libs ../../src/.libs/libquicktime.so /usr/lib/libvorbisenc.so -L/usr/lib /usr/lib/libvorbis.so /usr/lib/libvorbisfile.so -lpthread -lm -lz -ldl    -Wl,-soname -Wl,lqt_vorbis.so -o .libs/lqt_vorbis.so
/usr/lib/libvorbisenc.so: error adding symbols: File in wrong format
collect2: error: ld returned 1 exit status
Makefile:374: recipe for target 'lqt_vorbis.la' failed
This error doesn't mean much to me, so I'm not sure what the problem is.
 
Old 05-16-2016, 09:34 PM   #212
bassmadrigal
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: West Jordan, UT, USA
Distribution: Slackware
Posts: 5,955

Rep: Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648Reputation: 3648
Quote:
Originally Posted by montagdude View Post
Code:
error adding symbols: File in wrong format
If you ever see that, it is almost always due to multilib (or you just managed to install the wrong package). It means it is expecting one format (64bit), but found another (32bit).

Check out the FAQ on SBo for details on how to fix it.
 
1 members found this post helpful.
Old 05-16-2016, 09:49 PM   #213
montagdude
Senior Member
 
Registered: Apr 2016
Distribution: Slackware
Posts: 1,481

Rep: Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103
Quote:
Originally Posted by bassmadrigal View Post
If you ever see that, it is almost always due to multilib (or you just managed to install the wrong package). It means it is expecting one format (64bit), but found another (32bit).

Check out the FAQ on SBo for details on how to fix it.
Ah, that makes sense. Thanks, I will look into it.

Edit: Adding LDFLAGS="-L/usr/lib64" to the SlackBuild as the FAQ recommends worked.

Last edited by montagdude; 05-16-2016 at 10:01 PM.
 
Old 05-16-2016, 10:21 PM   #214
montagdude
Senior Member
 
Registered: Apr 2016
Distribution: Slackware
Posts: 1,481

Rep: Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103
Okay, I don't think this one was my fault, but of course I'm probably wrong. I had this issue with mlt:

Code:
make[2]: Entering directory '/tmp/SBo/mlt-6.0.0/src/modules/lumas'
install -d /tmp/SBo/package-mlt/usr/share/mlt/lumas/PAL
install -d /tmp/SBo/package-mlt/usr/share/mlt/lumas/NTSC
install -m 644 PAL/* /tmp/SBo/package-mlt/usr/share/mlt/lumas/PAL
install: cannot stat 'PAL/*': No such file or directory
Makefile:26: recipe for target 'install' failed
make[2]: *** [install] Error 1
The problem is that /tmp/SBo/mlt-6.0.0/src/modules/lumas/PAL (and also /tmp/SBo/mlt-6.0.0/src/modules/lumas/NTSC) is empty. I removed the two lines that attempt to install PAL/* and NTSC/* from the Makefile in /tmp/SBo/mlt-6.0.0/src/modules/lumas, and then the build finished and I was able to install the package. Whether this actually fixed the problem or merely let me ignore it for now and install the package, I'm not sure.

Last edited by montagdude; 05-16-2016 at 10:23 PM.
 
Old 05-16-2016, 11:26 PM   #215
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 3,972

Rep: Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231
tested on a clean VM and mlt 0.6.0 works fine here
Quote:
Slackware package /tmp/mlt-6.0.0-x86_64-1_SBo.tgz created
 
1 members found this post helpful.
Old 05-16-2016, 11:36 PM   #216
montagdude
Senior Member
 
Registered: Apr 2016
Distribution: Slackware
Posts: 1,481

Rep: Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103
Okay, thanks for checking. It probably has to do with something that I either installed or removed, then. Sorry about burdening you with a something that was apparently my fault. I'll set up a clean VM like you did and test that myself first next time before reporting a problem.

Last edited by montagdude; 05-16-2016 at 11:41 PM.
 
Old 05-18-2016, 10:06 AM   #217
Raveriux
Member
 
Registered: Jul 2013
Location: Lithuania
Distribution: Slackware64 14, Slackware64 -current, Maemo
Posts: 108

Rep: Reputation: Disabled
openCASCADE wont build on system with multilib installed. Similar problem as solved here:http://www.linuxquestions.org/questi...ltilib-886840/
 
Old 05-18-2016, 10:09 AM   #218
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 4,757

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by Raveriux View Post
openCASCADE wont build on system with multilib installed. Similar problem as solved here:http://www.linuxquestions.org/questi...ltilib-886840/
https://slackbuilds.org/faq/#multilib (I just saw it's also the first answer in the thread you linked).

Last edited by ponce; 05-18-2016 at 10:11 AM.
 
Old 05-19-2016, 03:46 AM   #219
Raveriux
Member
 
Registered: Jul 2013
Location: Lithuania
Distribution: Slackware64 14, Slackware64 -current, Maemo
Posts: 108

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by ponce View Post
https://slackbuilds.org/faq/#multilib (I just saw it's also the first answer in the thread you linked).
ups. sorry, my mistake. Thank You!
 
Old 05-19-2016, 04:12 AM   #220
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 4,757

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
np!
 
Old 05-21-2016, 10:36 PM   #221
orbea
Senior Member
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-current
Posts: 1,596

Rep: Reputation: Disabled
Edit: No need.

Last edited by orbea; 05-22-2016 at 12:59 AM.
 
Old 05-26-2016, 06:07 PM   #222
kjhambrick
Senior Member
 
Registered: Jul 2005
Location: Round Rock, TX
Distribution: Slackware64 14.2 + Multilib
Posts: 1,483

Rep: Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916Reputation: 916
network/arp-scan for current

SBo Maintainers --

Saw this article:

http://xmodulo.com/how-to-detect-ip-...flicts-in.html

and then saw that there is a 14.1 SlackBuild for network/arp-scan.

Looked like a fun toy / useful tool to have on hand.

Grabbed the arp-scan SlackBuild directory from the current github and took it for a spin.

The SlackBuild for arp-scan does not work any more because the DOWNLOAD was moved to github ...

Neither of these links in the old arp-scan.info file work any more:

Code:
DOWNLOAD="http://www.nta-monitor.com/files/arp-scan/arp-scan-1.9.tar.gz"
HOMEPAGE="http://www.nta-monitor.com/tools-resources/security-tools/arp-scan/"
However, I 'found' arp-scan on github: https://github.com/royhills/arp-scan.git

I've modified the SlackBuild to `git` the source ; run `autoreconf --install` ; run `configure` and then `grep VERSION=` from the resulting MakeFile for the SBo.txz file.

However, I am not sure about the conventions for github source and the DOWNLOAD= link in the .info file.

Do Y'All want a copy of my modified arp-scan.SlackBuild file ( attached ) ?

I can't find an example SlackBuild that invokes `git` but if there's a convention, I can fix the .info file as well.

Since there's no longer a tar.gz file,
Code:
MD5SUM="38584d6c1edfa9f6b41d496e4a5539f1"
is invalid as well.

Thanks for SBo !

-- kjh
Attached Files
File Type: txt arp-scan.SlackBuild.txt (3.4 KB, 9 views)
 
Old 05-26-2016, 07:45 PM   #223
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 3,972

Rep: Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231
kjhambrick: Thanks for reporting it.
It has been fixed in master branch now
 
Old 05-26-2016, 10:45 PM   #224
montagdude
Senior Member
 
Registered: Apr 2016
Distribution: Slackware
Posts: 1,481

Rep: Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103Reputation: 1103
Minor documentation issue in libraries/backports-ssl-match-hostname:

VERSION variable in backports-ssl-match-hostname.info is listed as 3.5.1.0, but in the SlackBuild and the filename for the source download it is 3.5.0.1. This caused me to reinstall it, thinking my version was out of date, but really it wasn't.
 
Old 05-26-2016, 11:20 PM   #225
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 3,972

Rep: Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231Reputation: 1231
Fixed in master branch.

Thanks
 
  


Reply

Tags
current, sbo, sbopkg, slackrepo


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Error building gst1-plugins-good 1.4.1 from SBO l0rddarkf0rce Slackware 4 10-06-2014 05:58 PM
[SOLVED] Failure building nvidia-kernel Slackbuild from SBo sysfce2 Slackware 7 07-02-2011 01:10 AM
problems building fontforge from SBo gtludwig Slackware 7 05-12-2010 01:52 PM
Pls help me take my 1st step! verysoon Fedora - Installation 2 12-12-2005 07:49 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 08:04 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration