LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2006, 11:39 AM   #1
mustangfanatic01
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: California
Distribution: Slackware 11.0, Fedora Core 5
Posts: 80

Rep: Reputation: 15
Qmail and VQadmin


This probably isn't the best place to ask this, but I've been searching for over a week elsewhere without any luck. Hopefully someone here has worked with VQadmin and has come across this before!

I'm running an email/webserver on slackware 10.2. For the email portion I basically followed the tutorial from qmailrocks.org. Everything was working great for about a week, but now when I go to VQadmin it says "This domain has no postmaster!" for my domain (which was working fine before). Also if I go to show users it says the domain does not exist. What is really weird, and why I am confused, is that the email is still working fine. All my users are still sending/recieving mail perfectly. This is the only way I know how to add/modify users, and setup vacation responses though.

Also using QmailAdmin (which used to work, broke the same time VQadmin did), when logging into my domain as postmaster, it says invalid login, like it doesn't exist (as VQadmin says), yet mail is still being delivered to this account fine.

I think this may have happened when I rebooted the server, but all services needed are running as far as I can tell, since everything is working. I haven't changed permissions or anything; I'm stumped! Any help would be much appreciated!

Edit: The server is using Vpopmail, without mysql integration.

Last edited by mustangfanatic01; 05-17-2006 at 11:41 AM.
 
Old 05-17-2006, 03:04 PM   #2
cwwilson721
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: In my house.
Distribution: Ubuntu 10.10 64bit, Slackware 13.1 64-bit
Posts: 2,649
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 66
Yeppers. Ran into that myself.

Can you post
Code:
qmailctl stat
nmap localhost
on the server.
For 'nmap' hopefully we'll see 143 & 993. if not, I think I know the issue. If it is....
 
Old 05-17-2006, 03:11 PM   #3
mustangfanatic01
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: California
Distribution: Slackware 11.0, Fedora Core 5
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by cwwilson721
Yeppers. Ran into that myself.

Can you post
Code:
qmailctl stat
nmap localhost
on the server.
For 'nmap' hopefully we'll see 143 & 993. if not, I think I know the issue. If it is....
Yeah things are looking really bad now. Messages aren't being recieved anymore, I figured this was coming. They appear to just be sitting in the queue

/service/qmail-send: up (pid 7339) 829 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 7318) 834 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 256) 4051 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 257) 4051 seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 254) 4051 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 255) 4051 seconds
messages in queue: 290
messages in queue but not yet preprocessed: 0

And nmap
80/tcp open http
106/tcp open pop3pw
110/tcp open pop3
113/tcp open auth
143/tcp open imap
993/tcp open imaps
 
Old 05-17-2006, 03:22 PM   #4
cwwilson721
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: In my house.
Distribution: Ubuntu 10.10 64bit, Slackware 13.1 64-bit
Posts: 2,649
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 66
Crap. I just checked mine to see the diffs, and guess what? Not receiving anything either.....

Hmm. For me, it may be a good time to go with another program. qmailrocks was doing fine, but their support.....

Let me see what I can come up with...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Qmail + Vqadmin Mysql Error?! TechnoGecko Linux - Software 0 03-06-2005 10:47 PM
VQADMIN Access Problems ASP Linux - Software 2 01-17-2005 02:49 AM
Newbie : qmail vqadmin doesn't allow to login emailssent Linux - Networking 1 12-18-2004 03:51 AM
qmail +qmail-qfilter + qmail-scanner-queue+qmail-user-masq.pl problem countcobolt Linux - Networking 0 07-08-2004 11:29 AM
vQadmin ???? tin_soldier Linux - Newbie 1 06-19-2004 10:56 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration