LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-05-2020, 03:40 PM   #1
lawnm0wer
Member
 
Registered: Nov 2017
Posts: 72

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy Qemu/VMS, new guest not cooperating with passed-through GPU despite working on old guest.


Well, this is a real barrel of what the fsck for me.

Currently using windows 7 as guest OS.

I had managed to successfully pass my Sapphire RX 480 Nitro + to a windows 7 guest using Qemu/VMS- mostly on accident. Now despite the issue of the guest bluescreening once and then working after the second startup at times, it still worked, and that was good enough for me.

Then, I found out that my guest was having issues with USB devices, I made a thread about that. (Link) I then found this stackexchange link which basically had my precise problem (Link). The problem was, my then guest wouldn't start at all if I ran it with -M q35.

So I opted to make a new guest on a new image. but my freshly untangled yarn string has gone and knotted up again. Now, I can't figure out why my GPU is giving me error 43 in the device manager, when it works on my other guest image.

What outputs do I need to diagnose this issue and finally untangle this darn ball of yarn?

Code:
## vms.conf

declare -A avm

avm[name]=avm						#Machine name
avm[uuid]='691fe360-073e-4ee3-890a-10c10d3e4080'	#Machine's uuidgen ID
avm[mem]=2048    					#machine's Ram
avm[smp]=4						#CPU cores used for machine
avm[arch]=x86_64					#Machine CPU Architecture
avm[disk0]='/home/(user)/.vms/avm/hd.img'               #Current guest
avm[disk1]='/home/(user)/.vms/avm/disk.img'             #previous guest

avm[kvm]=yes
avm[log]=yes
avm[serial]=yes
avm[monitor]=yes


avm[extra0]='-usb -device usb-kbd -device usb-mouse -device usb-host,vendorid=0x1058,productid=0x259d' # Enable USB Devices
avm[extra1]='-M q35'
avm[extra2]='-device vfio-pci,host=07:00.0,romfile=/home/(user)/.vms/avm/Sapphire.RX480.4096.161121.rom' # Connect to the unbound GPU

Last edited by lawnm0wer; 04-05-2020 at 03:55 PM.
 
  


Reply

Tags
configuring, gpu, qemu, vms, windows 7


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Trying to wrestle with usb permissions and passing through devices. (Qemu/VMS) lawnm0wer Slackware 7 04-05-2020 03:11 PM
QEMU newbie, audio & data transfer [Slackware Host, Qemu, VMS] lawnm0wer Linux - Virtualization and Cloud 0 03-30-2020 04:44 AM
LXer: Set up qemu-kvm-1.0+noroms as spice enabled qemu server vs qemu-kvm-spice on Ubuntu Precise LXer Syndicated Linux News 0 05-26-2012 07:41 AM
how to use ati graphics chipsets in qemu/other vms without driver in guest system lomix Linux - Hardware 4 04-17-2008 07:54 AM
Using C API; first query passed passed by program to MySQL is successful, second quer weibullguy Programming 2 06-12-2007 10:45 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration