LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-01-2012, 12:41 PM   #1
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Gentoo
Posts: 15,357
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980
Problems to run Minitube on Slackware 14 32 bit


I try to run Minitube on one of my older computers running Slackware 14 32 bit, but I get errors.

I have tried it with sbopkg, using the SBo-git/current repository, it compiles fine and starts, but as soon as it tries to play a video it crashes with a network error, followed by a floating point exception error. The version of Minitube compiled by sbopkg is 1.8, this is the exact error:
Code:
Network error: "Error downloading http://o-o---preferred---sn-4g57knll---v22---lscache6.c.youtube.com/videoplayback?upn=ZOLC_ZN9ddU&sparams=cp%2Cgcr%2Cid%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Cratebypass%2Csource%2Cupn%2Cexpire&fexp=917000%2C901312%2C913543%2C922401%2C920704%2C912806%2C927201%2C913419%2C913546%2C913556%2C919349%2C919351%2C925109%2C919003%2C912706&ms=au&expire=1349136916&itag=18&ipbits=8&gcr=de&sver=3&ratebypass=yes&mt=1349112790&ip=92.196.118.129&mv=m&source=youtube&key=yt1&cp=U0hTTlFOVF9GUENOM19JSFhKOk96TGpUdnhZZ0FB&id=9c28100e38a8b46d - server replied: Forbidden" 202 
"Error downloading http://o-o---preferred---sn-4g57knll---v22---lscache6.c.youtube.com/videoplayback?upn=ZOLC_ZN9ddU&sparams=cp%2Cgcr%2Cid%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Cratebypass%2Csource%2Cupn%2Cexpire&fexp=917000%2C901312%2C913543%2C922401%2C920704%2C912806%2C927201%2C913419%2C913546%2C913556%2C919349%2C919351%2C925109%2C919003%2C912706&ms=au&expire=1349136916&itag=18&ipbits=8&gcr=de&sver=3&ratebypass=yes&mt=1349112790&ip=92.196.118.129&mv=m&source=youtube&key=yt1&cp=U0hTTlFOVF9GUENOM19JSFhKOk96TGpUdnhZZ0FB&id=9c28100e38a8b46d - server replied: Forbidden" "http://o-o---preferred---sn-4g57knll---v22---lscache6.c.youtube.com/videoplayback?upn=ZOLC_ZN9ddU&sparams=cp%2Cgcr%2Cid%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Cratebypass%2Csource%2Cupn%2Cexpire&fexp=917000%2C901312%2C913543%2C922401%2C920704%2C912806%2C927201%2C913419%2C913546%2C913556%2C919349%2C919351%2C925109%2C919003%2C912706&ms=au&expire=1349136916&itag=18&ipbits=8&gcr=de&sver=3&ratebypass=yes&mt=1349112790&ip=92.196.118.129&mv=m&source=youtube&key=yt1&cp=U0hTTlFOVF9GUENOM19JSFhKOk96TGpUdnhZZ0FB&id=9c28100e38a8b46d" 
zsh: floating point exception  minitube
Since there is already a 1.9 version I downloaded that and used the SlackBuild from SBo to compile that, compiled also fine, starts, but doesn't play videos, it loads the description and then just sits there indefinitely without playing anything. There seems to be a problem with Phonon, this is the console output:
Code:
Playing "/tmp/minitube-1683150946-tobi" 
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded 
WARNING: bool Phonon::FactoryPrivate::createBackend() phonon backend plugin could not be loaded
The same behavior occurs when I try it with the pre-compiled binary downloaded from the Minitube website: http://flavio.tordini.org/minitube

Has anyone a clue what is going on there and what I can try to get this working?
 
Old 10-02-2012, 06:49 AM   #2
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840
I think minitube works fine only inside a kde session.
 
Old 10-02-2012, 07:09 AM   #3
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Gentoo
Posts: 15,357
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980
I tried in in KDE now. Minitube 1.8 still crashes with a floating point exception. Minitube 1.9 now doesn't give the Phonon warning anymore, but still doesn't play any videos.

That is quite strange, some time back, I think it was with Minitube 1.3 I ran it on an older computer with Debian and LXDE. No KDE at all and it worked absolutely fine. What would be the point in writing a program that allows you to use Youtube on computers that otherwise couldn't, just because Flash is such a resource hog, and then make it dependent on a different resource hog (KDE)?
 
Old 10-02-2012, 07:55 AM   #4
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840
1.8 has a problem, yes, but 1.9 works fine for me using the vlc backend with phonon-vlc (in kde, System Settings -> Multimedia -> Phonon -> Backend).
With the gstreamer backend I still have problems in playback of h264 video (other videos works fine).

regarding the phonon/kde dependency, I'll ask the developer.
 
Old 10-02-2012, 09:16 AM   #5
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840Reputation: 840
he answered me that probably there was a problem with the phonon package in slackware.

so I looked around and found this: https://bugs.archlinux.org/task/27850

archlinux applies this patch: I rebuilt phonon with that and it seems to solve the issue.

as a workaround you can also export the QT_PLUGIN_PATH variable like this before launching minitube (/usr/lib64/kde4/plugins if you are on slackware64):
Code:
export QT_PLUGIN_PATH=/usr/lib/kde4/plugins

Last edited by ponce; 10-02-2012 at 10:20 AM. Reason: typo
 
Old 10-02-2012, 09:44 AM   #6
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Gentoo
Posts: 15,357
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980Reputation: 3980
Thanks, with VLC backend and the workaround it works now with version 1.9.
Also special thanks to the developer of this great program his immediate help and of course his development work.
 
  


Reply

Tags
minitube, slackware


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] X monitor problems on 32-bit Slackware dchmelik Slackware 22 12-20-2011 10:13 PM
[SOLVED] Slackbuild of MiniTube 1.5 & 1.6 repeats same video on x86 Slackware 13.37 rob adornato Slackware 2 11-10-2011 06:33 AM
LXer: Minitube watch youtube without Flash problems LXer Syndicated Linux News 0 03-10-2011 09:51 PM
Wine 32 bit on Slackware 13 64 bit problems: configure can't find some libraries ozanbaba Slackware 28 11-26-2010 02:42 PM
HELP - How do I run 32 bit applications on 64 bit Slackware 13? CCR_Diver Slackware 13 12-05-2009 07:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration