LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2004, 07:34 AM   #1
itskiLLjoy
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Tacoma, Washington
Distribution: Slackware
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Odd identd problem


After a lot of headaches getting a linux distro to willingly install and function properly, I've now been stumped by identd. First, I left the default alone and was going to use the default identd. I attempted to do 'telnet localhost auth' and it gave me the normal prompt. Assuming everything was well, I tried to connect to efnet in BitchX, but there was no ident response. I checked my router's firewall settings, doublechecked port 113 was forwarded to this box, and tried to telnet to port 113 from a remote machine (a dedicated server on the other side of the world). From that box, I could still telnet into port 113. I checked my /var/log/messages and got this:

in.identd[2032]: reply to 64.156.25.83: 61969 , 6667 : ERROR: UNKNOWN-ERROR

Assuming it was just a weird glitch in the default identd, I disabled it in inetd.conf, downloaded oidentd, installed it the same as it is on my dedicated server, checked that port 113 was allowing connections still, and tried again to get on efnet. Still no ident response.

oidentd[2308]: [irc.prison.net] 61983 , 6667 : ERROR : NO-USER

Not looking good for me! I have not configured any form of a software firewall in linux, so there should be nothing blocking identd from functioning properly. Or am I missing something.

Setup:
D-Link DI-614+ Router
Intel e100 nic
All network setup was done by Slackware 10's installer. All I did was enter a bogus hostname and domain name (it said it didn't matter )
 
Old 08-29-2004, 11:32 PM   #2
itskiLLjoy
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Tacoma, Washington
Distribution: Slackware
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Someone?
 
Old 12-21-2005, 06:51 PM   #3
talishka
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Location: Buenos Aires, Argentina.
Distribution: Debian / Ubuntu / Mandriva / IPCop / Fedora
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I have a similar problem, and i CANNOT get a response amywhere for my problem.

Dec 21 21:51:20 koxbox oidentd[4407]: Connection from remotehost.de (217.x.x.x):45879D
Dec 21 21:51:20 koxbox oidentd[4407]: [remotehost.de] 1953 , 55623 : ERROR : NO-USER

Any ideas?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Identd Tomanas Slackware 11 07-25-2005 03:54 AM
problem with identd not binding artistik Linux - Software 2 12-14-2003 08:53 PM
Identd/IRC problem Druidboi Linux - Networking 3 12-14-2003 03:45 AM
oidentd/identd install problem caldosh Linux - Newbie 3 01-02-2003 06:00 PM
Odd problem Catalinus Linux - Networking 4 10-09-2002 12:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration