LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-15-2004, 12:36 PM   #1
greyhound
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Jakarta, Indonesia
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
no sound in slack 10


dear all,

i've just installed Slackware 10, and I wanna adjust the volume using the alsaconf, which run fine. But when I wanna set the mixer (using alsamixer) it said that "no mixer elems found".
How to solve this?? My sound card is intel 810-based chipset.
 
Old 07-15-2004, 01:04 PM   #2
franktj
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
If you have both snd-intel8x0m and snd_intel8x0 modules active, then that could be the same as the problem I had. I added snd-intel8x0m to the /etc/hotplug/blacklist file, then it worked for me. I read this from a slackware forum somewhere, something about the 8x0m driver being a modem driver, and the mixer is trying to control this device instead of the sound device.
 
Old 07-15-2004, 02:15 PM   #3
AGilley007
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Eden, NC
Distribution: Various
Posts: 267

Rep: Reputation: 30
Run this as root in the terminal alsaconf.
 
Old 07-15-2004, 02:56 PM   #4
wmgn
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I'm a newbie so forgive any me of any posting faux pax's...

I found a solution for my problem with sound. I have a new install of Slackware 10 on a Dell Inspiron 8200 laptop.

After fighting for a week with this problem and trying umpteen suggestions, I finally found this post:

http://www.linuxformat.co.uk/modules...c=7796&forum=1

In a nutshell, here is his solution:

chmod a+rwx /dev/dsp*

It worked for me. Sound is present under root and my user. I hope this works for you.
 
Old 07-15-2004, 03:08 PM   #5
keefaz
LQ Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 5,393

Rep: Reputation: 409Reputation: 409Reputation: 409Reputation: 409Reputation: 409
All users who wish audio capabilities are supposed to be members of the audio group in /etc/group

And the /dev/dsp is supposed to be owned by root and the audio group, no need to change permissions.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound in slack 10 buffed317 Slackware 64 03-03-2006 07:54 AM
No sound in slack... JustinCoyan Slackware 1 08-20-2004 02:42 PM
Sound in Slack 9.1 linuxbeginner99 Slackware 4 10-29-2003 02:25 AM
Sound for slack Crunch Linux - Newbie 3 02-23-2003 04:07 PM
Sound On Slack jasekase Linux - General 4 06-30-2002 09:25 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration