LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-02-2005, 04:30 PM   #1
godhugh
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
New Kernel = New Drive Names: What to do?


I installed Slackware 10 using the ataraid.i kernel. It detected my two SATA drives as /dev/hda (XP is on this one) and /dev/hde (hde1 = swap, hde2 = root).

I downloaded and compiled Kernel 2.6.10 and enabled SATA support for my chipset.

Now, when I load the new kernel it detects the HD's as /dev/sda and /dev/sdb. I was initially getting a VFS error since I had /dev/hde2 set as root in lilo.conf. I changed that to /dev/sdb2 and it loads the VFS succesfully now.

However, when it tries to do the root filesystem check it still looks for /dev/hde2, which isn't there anymore.

How can I change what fschk is looking for and what else should I change since my drive names are changing?

Thanks!
 
Old 01-02-2005, 04:35 PM   #2
egag
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 2,721

Rep: Reputation: 52
you've gotto edit your /etc/fstab file to change dev-names.

egag
 
Old 01-02-2005, 09:25 PM   #3
godhugh
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Okay, that worked. Thank you!

Having another issue now. I was finally able to get into the system with the new kernel and found that I forgot to enable support for NTFS, my ethernet card (Intel Pro 100), and my sound card (SoundMAX integrated audio).

So, I went into gconfig and enabled support for those things.

I then ran "make bzImage" and copied bzImage into /boot/vmlinuz-2.6.10.

I then deleted the link "vmlinuz" and re-made it pointing at vmlinuz-2.6.10

I then rebooted and during bootup I noticed that it still said the kernel didn't support ntfs and I still couldn't hear anything or access the internet. What did I miss?
 
Old 01-02-2005, 10:20 PM   #4
mdarby
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Columbus, Ohio
Distribution: Slackware-Current / Debian
Posts: 795

Rep: Reputation: 30
could you post your lilo.conf? Did you run /sbin/lilo after making changes to lilo.conf?
 
Old 01-02-2005, 10:59 PM   #5
godhugh
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yep, I ran /sbin/lilo and it didn't return any errors.

Here's the section in lilo.conf that I have for the 2.6.10 kernel...

# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/sdb2
label = Linux-2.6.10
read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
# Linux bootable partition config ends
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome 2.10 Nautilus Drive Names FreeThinkerJim Linux - Software 2 09-28-2006 03:22 AM
Drive names not keeping... hongman Linux - Newbie 1 02-27-2005 08:43 AM
Why do file names keep getting changed to dos 8.3 format on my usb drive? firehawk256 Linux - Newbie 1 02-25-2005 03:32 PM
weird drive/partition names truthe Linux - Hardware 3 11-14-2004 05:10 PM
Saved kernel configs under different names? JoeLinux Linux - Newbie 1 04-28-2002 06:26 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 03:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration