LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-05-2003, 09:37 PM   #1
Scythe
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Brooklyn, NY
Distribution: Slackware
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
LILO = boot virus?


I recently completed a SlackWare install and I ran into a weird message. During installation, I installed LILO to boot either Windows XP or Linux. I also chose to install LILO to the Master Boot Record. Now, after I select to boot either operating system, the BIOS gives me a message saying that it has detected a virus in the boot sector. This has never happened on previous boots of windows XP, so my initial thought is that it is picking up LILO as the virus. Has anyone ever gotten this kind of message? If so is there any other solution than turning off virus scanning in the bios? Any help is appreciated. Thanks alot.
 
Old 06-05-2003, 09:47 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: earth
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917Reputation: 917
Well, Lilo DOES modify the MBR, which
a BIOS (in it's wisdom) might mistake for viral
activity ... and I've never seen the message
because I think that a BIOS isn't really clever
enough to make that kind of discrimination and
therefor always turn that feature off ;)

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot virus or Anti-Virus? AVG Free Anti-Virus Software problems SparceMatrix Linux - Security 9 08-02-2004 02:35 PM
trend chipway virus detected boot virus rafc Linux - Security 1 05-13-2004 01:44 AM
Lilo lost, Install disk failing to restore Lilo on dual boot? Dobie Linux - Newbie 2 05-05-2004 05:00 PM
lilo and openmosix was just installed and was added to lilo boot menu but.. kublador Linux - Software 0 06-18-2003 01:59 AM
Made a bootdisk with RedHat 7.1 to boot: Gave me SYSLINUX, not LILO:Want to use LILO Colonel Panic Linux - Software 0 08-17-2001 06:21 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration