LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-18-2006, 08:05 PM   #1
gekiganger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Hauppauge PVR 150


Has anyone ever got this card to work? I have Slack 11 with Kernel 2.6.17.13. When I try to compile the ivtv driver I get this error]

root@Linoleum:/home/brad/downloads/ivtv-0.7.0# make
make -C driver all
make[1]: Entering directory `/home/brad/downloads/ivtv-0.7.0/driver'
created ivtv-svnversion.h
make -C /lib/modules/2.6.17.13/build M=/home/brad/downloads/ivtv-0.7.0/driver modules
make: Entering an unknown directory
make: *** /lib/modules/2.6.17.13/build: No such file or directory. Stop.
make: Leaving an unknown directory
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/brad/downloads/ivtv-0.7.0/driver'
make: *** [all] Error 2


I have googled for days now and I cannot find any good info on this.


Thanks,

Brad
 
Old 10-18-2006, 09:11 PM   #2
slackwareserver
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Location: Baie-Comeau Quebec canada
Distribution: Slackware 11
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
i think you need to install kernell source
 
Old 10-18-2006, 09:14 PM   #3
iHaterRegistering
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: open SuSE 10.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Haupage PVR 150

I have it working in SuSe 10.1, and i would tell you how i did it, but i can't post links to other websites until i have made at least 3 previous posts.
1
 
Old 10-18-2006, 09:16 PM   #4
iHaterRegistering
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: open SuSE 10.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
I have it working in SuSe 10.1, and i would tell you how i did it, but i can't post links to other websites until i have made at least 3 previous posts.
2
 
Old 10-18-2006, 09:16 PM   #5
iHaterRegistering
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: open SuSE 10.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
I have it working in SuSe 10.1, and i would tell you how i did it, but i can't post links to other websites until i have made at least 3 previous posts.
3
 
Old 10-18-2006, 09:17 PM   #6
iHaterRegistering
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Distribution: open SuSE 10.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
I have it working in SuSE 10.1.
Followed this how-to;
http://ivtvdriver.org/index.php/Main_Page
and found some needed firmware here;
ftp://ftp.shspvr.com/download/wintv-...00/prerelease/
Make sure you have the pre-required packages installed, like kernel-sources and possibly v4l-tools, and what the proper firmware hotplug directory should be.
 
Old 10-18-2006, 09:35 PM   #7
gekiganger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I installed the kernel source and its compiling now. I will continue to folllow the directions from the IVTV site.


Thanks,

Brad
 
Old 10-21-2006, 12:20 PM   #8
gekiganger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Im still having some problems installing this card. When I run modprobe ivtv I get this:

WARNING: Error inserting i2c_core (/lib/modules/2.6.17.13/kernel/drivers/i2c/i2c-core.ko): Invalid module format
WARNING: Error inserting i2c_algo_bit /lib/modules/2.6.17.13/kernel/drivers/i2c/algos/i2c-algo-bit.ko): Invalid module format
WARNING: Error inserting firmware_class (/lib/modules/2.6.17.13/kernel/drivers/base/firmware_class.ko): Invalid module format
FATAL: Error inserting ivtv (/lib/modules/2.6.17.13/ivtv/ivtv.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

Does anyone know what I need to do?


Thanks,


Brad
 
Old 10-21-2006, 06:14 PM   #9
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,880

Rep: Reputation: 51
You have to install firmware for the card to be managed by hotplug, as described in the links posted earlier.

Did the ivtv driver install and compile without errors?
 
Old 10-21-2006, 06:59 PM   #10
gekiganger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yes here is everything in my /lib/firmware:

3CCFEM556.cis DP83903.cis NE2K.cis RS-COM-2P.cis v4l-cx2341x-init.mpg
3CXEM556.cis E-CARD.cis PCMLM28.cis tamarack.cis v4l-cx25840.fw
COMpad2.cis LA-PCM.cis PE-200.cis v4l-cx2341x-dec.fw v4l-pvrusb2-24xxx-01.fw
COMpad4.cis MT5634ZLX.cis PE520.cis v4l-cx2341x-enc.fw v4l-pvrusb2-29xxx-01.fw


The compile and install went through without errors
 
Old 10-21-2006, 07:47 PM   #11
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,880

Rep: Reputation: 51
What's in dmesg?
 
Old 10-23-2006, 01:10 PM   #12
gekiganger
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
2c_core: exports duplicate symbol i2c_register_driver (owned by kernel)
i2c_algo_bit: exports duplicate symbol i2c_bit_add_bus (owned by kernel)
firmware_class: exports duplicate symbol release_firmware (owned by kernel)
ivtv: Unknown symbol tveeprom_read
ivtv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
i2c_core: exports duplicate symbol i2c_register_driver (owned by kernel)
i2c_algo_bit: exports duplicate symbol i2c_bit_add_bus (owned by kernel)
firmware_class: exports duplicate symbol release_firmware (owned by kernel)
bttv: Unknown symbol tveeprom_read
bttv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
i2c_core: exports duplicate symbol i2c_register_driver (owned by kernel)
i2c_algo_bit: exports duplicate symbol i2c_bit_add_bus (owned by kernel)
firmware_class: exports duplicate symbol release_firmware (owned by kernel)
ivtv: Unknown symbol tveeprom_read
ivtv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
i2c_core: exports duplicate symbol i2c_register_driver (owned by kernel)
i2c_algo_bit: exports duplicate symbol i2c_bit_add_bus (owned by kernel)
firmware_class: exports duplicate symbol release_firmware (owned by kernel)
ivtv: Unknown symbol tveeprom_read
ivtv: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
 
Old 10-23-2006, 11:06 PM   #13
2Gnu
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Southern California
Distribution: Slackware
Posts: 1,880

Rep: Reputation: 51
Your errors sound a lot like this thread, which suggests a combination of /etc/modules.conf syntax and kernel compile options: http://justlinux.com/forum/archive/i.../t-136236.html
 
Old 11-06-2006, 11:19 PM   #14
Trikk
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
I have this card working on a FC5 box and I have to say it is GREAT!
 
Old 11-07-2006, 02:39 PM   #15
granth
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: USA
Distribution: Slackware64
Posts: 212

Rep: Reputation: 55
It sounds like you compiled the drivers for a different kernel.
(Invalid module format)

Make sure your kernel source is linked properly.

'uname -a' to check installed kernel.

'cd /usr/src'
'rm -f linux'
'ln -s linux-2.6.17.13 linux'

Recompile IVTV drivers

Copy *.ko from IVTV source directory to proper module location.(see ivtv documentation)

'depmod -a'

'modprobe ivtv'

'lsmod' to make sure tveeprom, tuner, msp... are loaded.


If this doesn't work, I would recommend installing the 2.6.18 kernel and using ivtv-0.8.0.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge WinTV PVR 150 LinuxEL Linux - Hardware 9 12-08-2005 11:15 PM
How to install Hauppauge WINTV PVR-150 on Mandriva2005LE kambingselam Mandriva 4 11-11-2005 05:49 PM
How to install Hauppauge WINTV PVR-150 on Mandriva2005LE kambingselam LinuxQuestions.org Member Success Stories 2 11-11-2005 05:49 PM
How to install Hauppauge WINTV PVR-150 on Mandriva2005LE kambingselam General 1 11-11-2005 03:03 PM
Ivtv for hauppauge pvr-150 Jake_da_Snake Linux - Hardware 0 03-29-2005 02:12 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 09:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration