LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-06-2004, 03:13 PM   #1
rrc
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Distribution: slackware 9.1
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Gnome 2.4 log in problems,slackware 9.1


If I log in as root in the Gnome 2.4 screen, everything works.
If I log in as myself, I only succeed on the third attempt-this is reproducible.

The error message in ~/x-session-errors is:

stderr is not a tty-where are you?
_IceTransSocketUNIXCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_IceTransMakeAUCOTSserverListeners: server already running

**(gnome-session: 1146): Warning**: Cannot establish any listening sockets


Any suggestions?
 
Old 02-07-2004, 08:25 PM   #2
dfowensby
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: OceanView Virginia, gem of the Southern Shore
Distribution: MATE 15.04
Posts: 194
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
wow. are you logging in $home on the same terminal/cpu unit the OS was installed on? do you have disk,sys,wheel enabled and your user group listed as root (not "user")?
is this a remote console?
is this a desktop home cpu?
or an office WAN or LAN unit?
if so, you could have server or SAMBA issues.
just curious. i love a challenge.
-O.
 
Old 02-08-2004, 05:12 PM   #3
rrc
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Distribution: slackware 9.1
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
gnome 2.4 log in problems

Thanks for your interest.

I'll check on whether disk,sys and wheel are enabled.
My group is root.
The system is a non-networked laptop, with slack 9.1 as the sole operating system.

I made a typo in line 3 of the error message, it should be _IceTransMakeAllCOTSServerListeners , not _IceTransMakeAUCOTSServerListeners.

Thanks
 
Old 01-01-2005, 01:53 PM   #4
traviss
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I am having the same problem: root can log in but my limited user account can only log in on the third attempt. The error message is the same as the one that rrc posted. I think this is related to the bug reported by Robert Zunino on gnome-list (http://mail.gnome.org/archives/gnome.../msg00496.html). In that e-mail, Zunino discribes a bug in _IceTransSocketUNIXCreateListener that accidentally sets the umask to zero. I searched x.org and xfree86.org to see if the bug was ever submitted, but it doesn't appear that it was. Has anyone found a fix for this?

My info:
GNOME 2.6.1
Slackware 10
Linux w/ kernel 2.4.26
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome problems (slackware 10.1) binarychi Slackware 1 09-14-2005 03:24 PM
Resolution problems with Slackware/GNOME nesor Linux - Software 4 07-28-2005 08:41 PM
slackware-current and GNOME users (GSB-FRG problems) BrianW Slackware 2 07-05-2005 02:55 AM
Unable to log into gnome on 9.2, after update to gnome 2.11 afaiq SUSE / openSUSE 1 06-28-2005 07:29 PM
Slackware 8.1 -> Gnome 2 -> Glibc Problems MakeMeBad Slackware 2 02-09-2003 04:38 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 05:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration