LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-14-2005, 05:16 PM   #1
aldar
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
fstab doesn't mount win share on bootup


I added the line below to my /etc/fstab and it works fine when I type "mount -a" but it does not mount this one entry when I reboot. Is there a problem with the entry or do I need to do something else to get it to mount automatically??
(The win share has no PW, thats why it's blank. And remember, it DOES work when I manually type "mount -a")

//P750/80gb /storage smbfs uid=bbheder,gid=users,password= 0 0
 
Old 12-14-2005, 05:49 PM   #2
Poetics
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Location: California
Distribution: Slackware
Posts: 1,181

Rep: Reputation: 49
Could it be that your network is not fully initialized when it tries to mount it?
 
Old 12-14-2005, 08:15 PM   #3
aldar
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Re: samba mount in fstab not working automatically

Well, searching a bit more on the web led me to try putting a username= line in the fstab file and that worked.
So I added a new user to windows just for this. Then I adjusted the line in fstab to look like this:
//test/80gb /storage smbfs auto,uid=test,gid=test,username=share,password= 0 0

I'm still not sure why it DID work after I booted and did "mount -a" manually, but would NOT work automatically. But oh well, it's working now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't mount samba share and then write to the share calbazon Linux - Software 8 10-10-2010 01:35 AM
fstab problem: mount: can't find dvd in /etc/fstab or /etc/mtab Nikon01 Slackware 5 11-17-2006 06:15 AM
gnome fails to load on login after bootup - unless bootup first in win xp doubletruncation Fedora 6 12-07-2005 08:32 AM
Win share will not auto mount, inclu in Fstab ZingSter SUSE / openSUSE 4 04-06-2005 07:22 AM
mounting an smbfs share using mount vs /etc/fstab sichen Linux - Networking 4 08-13-2004 06:40 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 01:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration