LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2004, 11:19 PM   #1
slackwarefan
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Florida
Distribution: Slackware
Posts: 273

Rep: Reputation: 30
Framebuffer stuck at 640x480 after upgrade to radeon


I just upgraded my video card, actually my entire mobo, but I think the video card is to blame for this. Lilo is set to use a framebuffer at 1024x768 but for some reason it goes to 640x480. I upgraded my kernel and it is now at 2.6.7. My hardware is
Radeon 7000
Soyo mobo with support for 1.5 volt AGP cards
AMD Athlon 2600

-Thanks in advance.
 
Old 07-17-2004, 05:58 AM   #2
motub
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: The Netherlands
Distribution: Gentoo (main); SuSE 9.3 (fallback)
Posts: 1,607

Rep: Reputation: 46
It would probably help if you:

1) posted the contents of /etc/lilo.conf;
2) told us what video card you used to have, what card you have now, and what drivers it is using;
3) told us what kernel you were using before you upgraded.
 
Old 07-17-2004, 01:20 PM   #3
slackwarefan
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Florida
Distribution: Slackware
Posts: 273

Original Poster
Rep: Reputation: 30
# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/hda
lba32
initrd=/boot/initrd.splash
#compact
# faster, but won't work on all systems.
prompt
bitmap = /logo64.bmp
timeout = 30
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 791
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# ramdisk = 0
# paranoia setting
# End LILO global section
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
password = ******
root = /dev/hda1
label = Linux
read-only
# Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
# Linux bootable partition config ends

Used to have an Nvidia Riva, now using a Radeon 7000 using the drivers in the kernel.
old kernel was 2.6.5.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xwindows - Stuck At 640x480 For 2 Months :( ligerdude Linux - Newbie 8 10-11-2005 08:11 PM
Framebuffer console only goes to 640x480 on 2.6.10 matrox millenium DaWallace Slackware 2 02-05-2005 11:01 AM
X.org stuck at 640x480 on Via KM400A rfarmer768 *BSD 2 12-23-2004 05:22 PM
Stuck at 640X480 :( BigDaddy Linux - Software 1 09-28-2003 04:33 PM
X stuck in 640x480 after nvidia install SeoushiSan Linux - Software 1 12-09-2002 03:03 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration