LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-05-2005, 10:18 AM   #1
DaWallace
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Southern Maine, United States
Distribution: Slackware Ubuntu Debian FreeBSD
Posts: 418

Rep: Reputation: 31
Framebuffer console only goes to 640x480 on 2.6.10 matrox mystique


I put a better video card in my cheap server recently just for the sake of a graphical console, at the time it was running 2.4.28 and the card is a matrox millenium.

I set it to vga = 791 (1024x768x64k)and it worked perfectly.. but now when I boot my new 2.6.10 kernel it displays a 640x480 console , I don't know how many colors. even though the mode I set it to is 791. what should I do to fix this? i've tried different modes, in hex and decimal.. my nvidia cards are bitchy about decimal modes. as well as reconfiguring and recompiling the kernel a few times.. why does this happen?

this wouldn't bother me so much if it didn't work perfectly with the 2.4 kernel.. I only use it for graphical links on occasion.. and as it used to be completely headless it wouldn't matter too much if I didn't have a video card at all.

but it does..

Last edited by DaWallace; 02-05-2005 at 10:24 AM.
 
Old 02-05-2005, 10:24 AM   #2
DaWallace
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Southern Maine, United States
Distribution: Slackware Ubuntu Debian FreeBSD
Posts: 418

Original Poster
Rep: Reputation: 31
wait.. I'm an idiot.. it's a matrox mystique..
 
Old 02-05-2005, 11:01 AM   #3
DaWallace
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Southern Maine, United States
Distribution: Slackware Ubuntu Debian FreeBSD
Posts: 418

Original Poster
Rep: Reputation: 31
grr... I removed matroxfb from the kernel.. it works with straight vesa.. but this also.. really annoys me.. can anyone help me get matroxfb working
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
matrox millenium II dri bat_boy11112233 Linux - Hardware 0 10-03-2005 11:39 AM
Matrox Millenium P650 on RedHat Fedora ovidiu77 Linux - Hardware 5 07-22-2004 08:55 PM
matrox millenium 2 issue on Fedora core 2 DigiSimon Linux - Hardware 0 07-13-2004 05:40 AM
Matrox Millenium P650 with Debian corwax Linux - Hardware 3 03-06-2004 08:07 PM
matrox millenium II and XF86 crip Linux - Hardware 1 10-19-2003 01:17 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration