LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (https://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Ethernet Detection Failure after .20 Image set in lilo and reboot (https://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/ethernet-detection-failure-after-20-image-set-in-lilo-and-reboot-48921/)

sai 03-08-2003 10:49 PM

Ethernet Detection Failure after .20 Image set in lilo and reboot
 
newbie using slackware watch out

i compiled a new kernel for my slackware using the 4.2.20 tar from kernel.org. i then set the lilo ran it and rebooted and selected the image, everything went good. but during boot no nic was detected as usual. do i have to re-do a make menuconfig and do the kernel again? or, can i just install modules for my nic? help? <3

moses 03-09-2003 12:41 AM

Re: Ethernet Detection Failure after .20 Image set in lilo and reboot
 
Quote:

Originally posted by sai
newbie using slackware watch out

i compiled a new kernel for my slackware using the 4.2.20 tar from kernel.org.
No, you didn't. =-}

Quote:

i then set the lilo ran it and rebooted and selected the image, everything went good. but during boot no nic was detected as usual. do i have to re-do a make menuconfig and do the kernel again? or, can i just install modules for my nic? help? <3
If you compiled the NIC support as a module, you need to load
the module before the hardware is known to the kernel. If you
didn't compile the NIC support either as a module or in to the
kernel, then you should go back to the kernel configuration
(make [x|menu]config) and set up support for the card as a
module, then do:

Code:

make dep && make modules && make modules_install


All times are GMT -5. The time now is 09:43 PM.