LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2017, 03:03 PM   #1
sigkillall
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-14.2
Posts: 13

Rep: Reputation: Disabled
eliloconfig broke?


Doesn't write boot entry to boot list.

EFI_DEVICE=$(mount | grep vfat | grep -w /boot/efi | cut -b 1-8)
EFI_PARTITION=$(mount | grep vfat | grep -w /boot/efi | cut -f 1 -d ' ' | cut -b 9-)
efibootmgr -q -c -d $EFI_DEVICE -p $EFI_PARTITION -l "\\EFI\\Slackware\\elilo.efi" -L "Slackware".
writes the boot entry to the boot list as it should.

eliloconfig has worked in the past.
 
Old 07-17-2017, 12:56 AM   #2
aragorn2101
Member
 
Registered: Dec 2012
Location: Mauritius
Distribution: Slackware
Posts: 474

Rep: Reputation: 225Reputation: 225Reputation: 225
I can confirm this. I did an install on a desktop PC in UEFI mode, the Slackware installed properly and even placed the elilo.efi on the EFI partition, but I had to manually register the efi binary into the UEFI firmware settings.

However, a strange thing I experienced is that the same Slackware64 14.2 bootable USB installed the ELILO and registered it properly on another machine. It could be that the UEFI implementation varies on different machines, so sometimes it does not work.
 
Old 07-26-2017, 07:46 AM   #3
sigkillall
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2015
Distribution: Slackware64-14.2
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
So far I have had 3 Windows updates and 1 Dell update that have raped the EFI (sda1) partition.
fsck.msdos -aw /dev/sda1 fixes this issue.
Quote:
Doesn't write boot entry to boot list.
Both elilo and grub work properly now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware64-14.2(current) 03FEB2016 eliloconfig and PXE boot installation kingbeowulf Slackware - Installation 1 02-21-2016 05:21 AM
[SOLVED] setup eliloconfig fails because of missing /sys/firmware/efi average_user Slackware - Installation 6 07-13-2015 03:18 PM
X broke smeezekitty Debian 2 03-30-2010 07:43 PM
help i broke it!? ocularbob Debian 2 10-02-2003 11:15 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration