LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-25-2005, 04:39 PM   #1
davemar
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: UK
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
Ears bleeding!! Sound problems one Sw10.0


Now I've got the visuals working on my new Slackware 10.0 installation, its time
for the sounds. However as soon as I tried to play an audio file with Kaboodle
I got some horrible high pitched tones coming from my speakers. But that was
yesterday, and they are still making the same evil sounds today; despite the
PC being turned off since then!!! Obviously something has started up right
away to control the sound, but just making a complete hash of it. I can't turn
this sound off at all - thank god for volume controls on my speakers.

Any ideas to what causing this painful problem?
 
Old 01-25-2005, 05:34 PM   #2
ProtoformX
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Canada
Distribution: LFS SVN
Posts: 334

Rep: Reputation: 34
Yea, I hate that too..lol
Try turning off your AC97 Codec in alsamixer.
 
Old 01-26-2005, 03:39 PM   #3
davemar
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: UK
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for that tip, its worked a treat. I hadn't spotted the extra controls off the edge of the window.
 
Old 01-27-2005, 03:32 AM   #4
davemar
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: UK
Posts: 62

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Alsamixer seems to default to AC97 on when I turn things on,
is there a way of changing its default settings, so AC97 is off on startup?
 
Old 01-27-2005, 08:14 AM   #5
perfect_circle
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Athens, Greece
Distribution: Slackware, arch
Posts: 1,783

Rep: Reputation: 53
To save the current alsa mixer settings type as root
Code:
alsactrl store
I also had this problem.

*EDIT*
Maybe we should convince shilo to put it in his how i did it all thread and site.

Last edited by perfect_circle; 01-27-2005 at 08:30 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
printer install problem under SW10.2 lestoil Slackware 4 09-27-2005 03:34 PM
Why - bleeding edge SW Artik Debian 7 05-24-2005 11:27 AM
intellimouse optical usb with sw10.1 tobes Slackware 4 03-01-2005 02:22 AM
My ears exploded or my sound is not working??? Godsmackfelipe Linux - Newbie 5 02-12-2004 12:11 PM
unresolved symbols coming out my ears dave_blob Linux - Hardware 1 11-09-2003 08:10 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration