LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-09-2004, 09:53 AM   #1
Haniblectre
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Dual booting w/ 1 SATA and one regular IDE HD.


Ok, I have WinXP Pro installed on a 160 gb SATA Hitachi HD. I have a 45gb ata100 IBM HD that I want to put Slackware on. When I boot to the cd, it detects the old IBM drive as /dev/hda and it detects my SATA hd as /dev/hde. (on my motherboard-abit at7 max2- it uses the raid controller for SATA) it is an HPT 374 controller. Anyway, in the installation procedure I did the advanced setup for lilo. I chose /dev/hda2 as the linux drive, and /dev/hde1 as the windows drive. (It detected them and had them listed for me) I then installed lilo to the MBR. Now when I boot up it comes up w/ a menu to pick between the two. When I select the windows drive, it won't ever boot. Any ideas? Is the fact that I have windows on an SATA drive the culprit? If I boot into slack 9.1 and upgrade to the 2.6 kernel, with SATA enabled. Then create an updated slack installation cd, do you think that might work, or is there something else you'd recommend? I don't see how the kernel would have anything to do w/ lilo being able to get an already detected HD to boot though. Lilo runs before the kernel right, so am I correct in saying that it doesn't use the kernel to decide what's bootable?
 
Old 01-09-2004, 07:03 PM   #2
ac1980
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Trento, Italy
Distribution: Debian testing
Posts: 394

Rep: Reputation: 30
Lilo and winxp never went well together... I'd rather use grub.
You can find a lot of threads similar (winxp dual boot), so I won't repeat all from scretch. The problem is xp often refuses to boot from non-first disk, so you may have to trick it.
You're right, kernel has nothing to do with it.
 
Old 01-10-2004, 05:20 AM   #3
xushi
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Location: UK
Distribution: Gentoo
Posts: 1,288

Rep: Reputation: 45
My guess is, it could be because of the SATA, because i have dual boot here with Slack91 (2.4.22) and XP, all running perfectly under lilo (22.5.7.2)...

But if all else fails, you can always run XP, and Slack91 under NTLoader (windows's booting thingy...)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Boot XP w/ Grub (IDE + SATA) TruckStuff Linux - General 3 09-25-2006 09:01 PM
Dual booting with a SATA and an IDE Neccophiliac Linux - Hardware 1 09-20-2005 10:30 AM
Dual Boot XP/Ubuntu on SATA and IDE... snapmando Ubuntu 4 09-08-2005 02:55 PM
dual boot on 2 drives...sata and ide vrdhananjay Linux - Hardware 6 09-08-2004 01:19 AM
RH 9 ide + WinXP SATA + dual booting Ev D Linux - Hardware 0 07-21-2003 07:19 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration