LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-09-2004, 10:07 AM   #1
Hypedup
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
DELL Latitude LS400 w/ Linux problems


Hi, I have a DELL Latitude LS400 laptop and I am a slackware 10.0 newbie (that is, I installed it for the first time 2 weeks ago, though I am reasonably cluey with Unix systems, and I have used RedHate before - until I got sick of it).

Every now and then when I boot, Slackware tries to mount the HD and it gives a DMA-timeout error, slowing boot down from 1 minute to about 5, and making me a very worried person. This laptop hasn't given me grief with Win2k so I don't think it's a hardware issue, but perhaps someone could help?

I don't even know what information you need to help troubleshoot, but ask and though shalt receive.
 
Old 09-09-2004, 10:30 AM   #2
Hypedup
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Oh, I should mention some things:

kernel 2.4.26
slackware 10.0
dell latitude LS400 P3 400MHz w/ neomagic 256av sound/video, 128mb ram, 6GB IBM HD, Intel 440BX mobo, ext3 formatted install partition, standard "full" slackware install.

Last edited by Hypedup; 09-09-2004 at 10:33 AM.
 
Old 09-10-2004, 05:17 PM   #3
win32sux
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 380Reputation: 380Reputation: 380Reputation: 380
you might wanna take a look at (and post) the hard drive's parameters... for example:

hdparm /dev/hda

hdparm -i /dev/hda



also, check (and post) the performance if you want (to compare later if you make changes):

hdparm -tT /dev/hda

it's good to run the test two or three times in a row to get an "average" feel...



one question: have you had linux on the laptop (before) without problems??


Last edited by win32sux; 09-10-2004 at 05:21 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics problems with Intel 915GM on Dell Latitude D610 EdoardoC Linux - Laptop and Netbook 46 09-19-2006 06:19 AM
Mandriva 10.2 on Dell LS400 - Unable to Increse Video Res from 800x600 1mOrEnEwBiE Mandriva 3 08-21-2005 08:22 PM
Problems installing Mandrake 10.0 on a Dell Latitude D800 ivan927 Linux - Laptop and Netbook 1 03-25-2005 06:59 AM
Problems booting Fedora Core 2 on Dell Latitude D400 reitsma Linux - Laptop and Netbook 1 11-02-2004 08:23 PM
Dell Latitude XPi CD P150ST PCMCIA Problems pdepass Linux - Laptop and Netbook 3 01-26-2004 10:10 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration