LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-08-2020, 05:30 AM   #1
giomat
Member
 
Registered: Jul 2017
Posts: 87

Rep: Reputation: Disabled
-current's firefox and webgl


Does anyone else experience lack of webgl capabilities in latest firefox releases? I'm having issues with both firefox 68.7 and 75.0 (mozilla tarball).

A test website to try: https://paveldogreat.github.io/WebGL-Fluid-Simulation/
 
Old 04-08-2020, 07:52 AM   #2
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 12,708

Rep: Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829Reputation: 1829
Quote:
Originally Posted by giomat View Post
Does anyone else experience lack of webgl capabilities in latest firefox releases? I'm having issues with both firefox 68.7 and 75.0 (mozilla tarball).

A test website to try: https://paveldogreat.github.io/WebGL-Fluid-Simulation/
The site you've posted works here (Slackware64 current, firefox 75.0 tarball from mozilla.org)
 
1 members found this post helpful.
Old 04-08-2020, 09:00 AM   #3
mats_b_tegner
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Gothenburg, Sweden
Distribution: Slackware
Posts: 764

Rep: Reputation: 501Reputation: 501Reputation: 501Reputation: 501Reputation: 501Reputation: 501
Works here as well, using Firefox ESR 68.7.0 under Slackware64-current. nVidia 340.108/GeForce 9300M GS.

Last edited by mats_b_tegner; 04-09-2020 at 10:20 AM.
 
Old 04-08-2020, 09:29 AM   #4
vnovak
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
Oh yes,same problem with webgl here and it is the last or last but one update. Chrome works fine. (lenovo x220, sandybridge igp, S64-current)

Last edited by vnovak; 04-08-2020 at 09:39 AM.
 
Old 04-08-2020, 01:08 PM   #5
przem
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2020
Location: Lodz in Poland
Distribution: Slackware
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
Hello,
after last update I have problem with WebGL in firefox 75 and 68 esr. On start firefox I get errer:

Quote:
libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
libGL error: Version 4 or later of flush extension not found
libGL error: failed to load driver: i915
libGL error: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
libGl_MESA
and also not see cube on get.webgl.org
Where I find reason of this issue?
 
Old 04-08-2020, 01:41 PM   #6
ponce
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 5,517

Rep: Reputation: Disabled
well, as I have an integrated intel and was experiencing the same issue, I just had a look on bugzilla and found these two bugs

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1623885 (read at the bottom)

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1417291#c7

I can confirm that also here, whitelisting /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/subsystem enabled webgl again.
 
4 members found this post helpful.
Old 04-08-2020, 02:16 PM   #7
przem
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2020
Location: Lodz in Poland
Distribution: Slackware
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
Talking

Quote:
Originally Posted by ponce View Post
well, as I have an integrated intel and was experiencing the same issue, I just had a look on bugzilla and found these two bugs

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1623885 (read at the bottom)

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1417291#c7

I can confirm that also here, whitelisting /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/subsystem enabled webgl again.
Thank You, I done this and everything in Firefox back to norm.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Mozilla Firefox 51 Is the First Web Browser to Support the New WebGL 2 Standard LXer Syndicated Linux News 0 01-25-2017 12:30 AM
WebGL Firefox is not working - Debian 6.0.6 LJegigzem Linux - Software 1 10-13-2013 08:52 AM
LXer: How To Enable WebGL In Firefox LXer Syndicated Linux News 6 03-20-2012 10:48 AM
LXer: Firefox May Support LLVMpipe For WebGL LXer Syndicated Linux News 0 03-04-2012 06:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 04:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration