LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-24-2006, 02:50 AM   #1
vdemuth
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: West Midlands, UK
Distribution: Slackware 14 (Server),OpenSuse 13.2 (Laptop & Desktop),, OpenSuse 13.2 on the wifes lappy
Posts: 781

Rep: Reputation: 98
ATI problem, udev not creating /dev/dri/card0


Just updated to current, and my ATI graphics card is no longer working, and it seems to be because udev is not creating /dev/dri/card0. Udev.rules shows that it should be, anyone any ideas to get this back as it worked before upgrading.
TIA
 
Old 09-25-2006, 10:00 AM   #2
dracolich
Senior Member
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Slackware
Posts: 1,223

Rep: Reputation: 55
I remember having this problem a couple years ago on my laptop with a Radeon Mobility U1. I discovered it's created during X startup. When I started X as a user it would not be created, but for root it would. IIRC, I solved it by adding my user to the video group.
 
Old 09-25-2006, 03:57 PM   #3
vdemuth
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: West Midlands, UK
Distribution: Slackware 14 (Server),OpenSuse 13.2 (Laptop & Desktop),, OpenSuse 13.2 on the wifes lappy
Posts: 781

Original Poster
Rep: Reputation: 98
dracolich, thanks, that did the trick. Still don't know why it broke on upgrading the system, but it works again now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oh no not another ati/dri problem...and this ones long blitzX Linux - Laptop and Netbook 6 06-03-2006 09:38 PM
glx, dri, ati rage pro problem goestin Linux - Hardware 2 12-01-2004 05:36 AM
ATI DRI Configuration: Hardware Acceleration Problem... Aeiri Linux - Software 17 06-04-2004 02:30 PM
ati problem..(DRI + tv out mix) NoirX252 Linux - Software 1 05-09-2004 01:04 PM
Problem Compiling DRI for ATI Mach64 on 2.6.0 intens Slackware 2 01-09-2004 12:28 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 03:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration