LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-12-2011, 02:58 PM   #1
dustin2128
Member
 
Registered: Jun 2009
Location: Orion III
Distribution: Slackware
Posts: 40

Rep: Reputation: 0
2nd monitor blanks, resets constantly, with/without compositing 9600 GT


I've got a second monitor (obviously) that shares my 9600GT with my primary, both using DVI. I've never had a problem with it before, but a few days ago I turned it off for some gaming (monitors are different sizes). Haven't bothered to turn it back on until today when I wanted to do some coding. I did it in openbox with /usr/bin/nvidia-settings, and the monitor turned on, seemed to work for a few seconds, then died, then turned on for a few more seconds, etc. Does the same thing in xfce (with compositing) at about the same frequency of occurrence. I doubt it's a bad cable, and it's quite unlikely that it's a power issue as the monitor stays on- the display just blanks. I haven't tested it with svga since my card is DVI only and I can't find an adapter. I've googled it and none of the solutions or problems seemed relevant, Ideas?
 
Old 03-12-2011, 03:13 PM   #2
dustin2128
Member
 
Registered: Jun 2009
Location: Orion III
Distribution: Slackware
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hm.... okay then... just turned my computer off (it's been on for a few weeks, GPU was about 70C) to let everything cool down. Started up xfce, tried to enable the second monitor, and it hasn't started resetting yet. Problem solved?
 
Old 03-12-2011, 03:43 PM   #3
H_TeXMeX_H
Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266Reputation: 1266
Maybe clean the GPU fans.
 
1 members found this post helpful.
Old 03-12-2011, 04:14 PM   #4
dustin2128
Member
 
Registered: Jun 2009
Location: Orion III
Distribution: Slackware
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by H_TeXMeX_H View Post
Maybe clean the GPU fans.
Yeah, and probably decrease the temperature that the fan starts spinning up in order to prevent it in the first place. The computer had been idle for hours before this happened. Well, it's been up for an hour. Guess this issue is solved. *headdesk*
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Monitor blanks out when accessing Display Properties in KDE rrrssssss Gentoo 1 11-01-2009 12:19 PM
Network traffic monitor resets at 4GB? Theimon Linux - Newbie 1 04-19-2008 08:28 AM
My monitor blanks out while loading xen kernel (fedora core 6). conquerer140 Fedora - Installation 1 12-21-2007 09:39 AM
Monitor blanks with 10.0 ??? R4ms3s Suse/Novell 3 12-23-2006 10:21 PM
Monitor blanks out vincebs Mandriva 5 01-16-2004 04:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:14 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration