LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-10-2017, 07:50 PM   #1
LQSlacker
Member
 
Registered: Jul 2016
Posts: 43

Rep: Reputation: Disabled
14.2 - canberra-gtk-play - failed to play sound sound disabled...


Hello,

I'm running 14.2 x64, and only Openbox as my DE...

I did an expert install, but running ldd on canberra-gtk-play shows me nothing missing.

Audio online through firefox works fine, audio through deadbeef playing mp3 works, playing videos through mpv, audio is fine, and playing a sound file with aplay works.

If I try to play a file with canberra-gtk-play I get this back from the term;

canberra-gtk-play --file /usr/share/sounds/freedesktop/stereo/bell.oga

Failed to play sound: Sound disabled


I added myself to to the group/audio, but it didn't help.

This is just a desktop with a single user, myself.

I'd like to figure out what is going on, transmission is what uses canberra-gtk-play for event sounds related to torrents and I'd like to figure out why it won't play.

Any help would be greatly appreciated.

THANKS

Last edited by LQSlacker; 10-10-2017 at 07:54 PM.
 
Old 10-10-2017, 10:44 PM   #2
LQSlacker
Member
 
Registered: Jul 2016
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok I just realized canberra-gtk-play works as root, but not as a user, and I've never had to do anything with permissions in the past, even on my other box that this works on, I'm not even in the audio group.

So I don't get why as a user I can't run this...

Hmm
 
Old 10-11-2017, 02:35 AM   #3
LQSlacker
Member
 
Registered: Jul 2016
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok my bad, since I'm running Openbox only, I forgot to check ~/.config/gtk-3.0/settings.ini

gtk-enable-event-sounds=1

It was on 0 now it's all good set to 1...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] How to play sound directly from input on USB sound card, a Sound Blaster X-Fi THX JunctaJuvant Other *NIX 10 06-14-2014 02:36 AM
Problem with event sounds in ubuntu lucid-lynx. (may be related to canberra-gtk-play) vhasun Ubuntu 2 11-28-2013 12:02 PM
No surround sound, mic not working, XMMS wont play (others give sound) Virtuality Linux - Hardware 2 03-26-2012 07:26 PM
Failed to play sound: Sound disabled ??? abd_bela Debian 1 07-26-2010 11:05 AM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware

All times are GMT -5. The time now is 01:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration